Kongres

4. kongres hrvatskih arhitekata - Zemlja

Autor/izvor: DAZ/HKA 28/05/2013

U ime Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata pozivamo vas na 4. kongres hrvatskih arhitekata, koji će se pod simboličnim nazivom ZEMLJA, održati 27. - 29. rujna 2013. u Osijeku.

Ozbiljnije nego ikad, Kongres koincidira s događanjima od ključnog utjecaja na razvoj prostora i arhitektonske djelatnosti – ulaskom Hrvatske u EU, novim zakonima o gradnji i prostornom uređenju i izradom strategije prostornog razvoja što će svakako biti u fokusu interesa kongresnih zbivanja.

Ime Kongresa je višeznačno i simbolično te je upućeno na aktualni trenutak hrvatske arhitekture i moguće optimistično čitanje složenosti i, često, naizgled, nerješivih problema svakodnevice: zemlja kao teritorij - mogućnosti koje se otvaraju pristupanjem EU, baš kao i naša sposobnost za opstankom na širem tržištu, zemlja kao osnovni element hrvatske razvojne i prostorne politike, utemeljene na očuvanosti izvornih prirodnih i poljoprivrednih pejzaža, zemlja kao izvor posla - potencijal arhitektonskih intervencija vezano uz afirmaciju ruralnih i agrikulturnih krajolika te infrastrukturnih zahvata u nedirnutu prirodu, zemlja kao element kojem se vraćamo nakon desetljeća provedenog u groznici neoliberalne prostorne ekspanzije, zemlja kao podsjetnik na trajne i nikad uistinu vrednovane zasade umjetničke i intelektualne skupine "Zemlja", osnovane u jeku globalne krize, 1929. godine i predvođene kolegom Dragom Iblerom,

Ovogodišnjim kongresom nastojat ćemo proširiti područja razgovora na našoj struci komplementarne i srodne discipline te očekujemo sudjelovanje međunarodnih i domaćih arhitekata, sociologa, ekonomista, pravnika, agronoma, kulturnih djelatnika i dr.

U ovom trenutku potvrdili su nam svoj dolazak eminentni inozemni stručnjaci: Louis Becker (Henning Larsen Architects, Danska), Dickon Robinson (predsjednik savjeta za prostorno uređenje države, Velika Britanija), Angela Brady (predsjednica RIBA-e, Velika Britanija), Tobia Scarpa (arhitekt i dizajner, Italija), te Mario Cucinella (arhitekt, vodeći stručnjak za održivi razvoj, Italija).

Pozivamo Vas na sudjelovanje u Kongresu koji našim zajedničkim doprinosom, može biti zapamćen kao oznaka početka arhitektonskog oporavka.

Organizacijski odbor 4. kongresa

PRIJAVNICA

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: