Pasivna kuća

8. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Autor/izvor: DAZ 06/11/2015

Od 13. do 15. studenog 2015. održava se trodnevni međunarodni skup s izložbom i stručnim obilascima – 8. dani pasivne kuće u Hrvatskoj na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Osmu godinu za redom govorit će se o najnaprednijoj energetski učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ za novogradnju i obnovu do "faktora 10".

8. dani pasivne kuće u Hrvatskoj će protumačiti novu klasifikaciju pasivnih kuća vezanu na primjenu obnovljivih izvora energije (pasivna kuća klasik, plus i premium), njihovu certifikaciju i odnos prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB).

Prikazat će se projekti, ostvarenja i promovirati nove građevinske materijale i sustave, instalacijske sustave i opremu visoke energetske učinkovitosti. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po drugi put prikazuje se i komentira iz regionalnih centara. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja, inovacijske održive javne nabave, uključujući poticaje i potpore.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku