Doživlja arhitekture

Activity pack Serpentine paviljona

Autor/izvor: DAZ 29/09/2014

Oscar Diaz, londonski dizajner autor je zanimljivog i duhovitog activity pack-a – paketa s igrama i sugestijama načina za otkrivanje i istraživanje ovogodišnjeg Serpentine paviljona čileanskog arhitekta hrvatskih korijena Smiljana Radica.

Smiljan Radić autor 14. Serpentine paviljona koji se tradicionalno postavlja na travnjaku ispred londonske galerije u Kensington vrtovima. Radicevo djelo evocira i reinterpretira romantične britanske follies – ruševine postavljene u prirodni kontekst s namjerom označavanje mjesta i prizivanje siječanja i prošlosti – u obliku kamena od polu translucentne staklo-plastike oslonjenog na kamene temelje na travnjaku. Kako sam arhitekt ističe, serpentinski folly bi treba davati oblik duhu nečega što nikad neće biti, na mjestu gdje se svake godine izmjenjuju novi paviljoni.


foto: Iwan Baan

Uz sam paviljon, galerija je izdala i Activity pack za posjetitelje paviljona, autor je Oscar Diaz londonski produkt dizajner. Diazov Activity pack služi kao poticaj posjetiteljima Serpentine galerije za otkrivanje i doživljavanje arhitekture od klasičnih igara poput labirinta ili spajanja točaka da bi se iscrtao oblik paviljona do do-it-yourself rekvizita za osluškivanje paviljona. Ovakav domišljati pristup služi ne samo popularizaciji i brendiranju Serpentine galerije i već svjetski poznate tradicije privremenih paviljona već i doprinosi edukaciji posjetitelja od malih nogu potičući i aktivirajući niz osjetila i samim time približavajući arhitektonsko djelo korisniku.

Serpentine paviljon Smiljana Radica moguće je vidjeti do 16. listopada. Više o paviljonu pročitajte ovdje i ovdje, a o dizajneru Oscaru Diazu na njegovim web stranicama.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: