Adventski kalendar

Adventski kalendar - Petrinjska

Autor/izvor: DAZ 08/12/2015

12. i 13. prosinca otvaramo 3. postaju u našem zagrebačkom Adventskom kalendaru, projektu Mladih DAZ-a u kojem otkrivamo skrivena donjogradska dvorišta. U nastavku pročitajte što vas sve očekuje na lokaciji Petrinjska 73.

U vikendu pred nama, 12. i 13. prosinca, imat ćemo vas priliku ugostiti u prostoru dvorišta Petrinjska 73, trenutno poznatog s reklame koja se redovno vrti na našim domaćim TV postajama. Prostor je to velike razine individualnosti i s primjetnim šarmom, napomenut će voditelj tima za intervencije, student Arhitektonskog fakulteta, Mario Grgurev. Zbog istog, naglasak će se staviti na prošlost dvorišta te će se umetanjem svjetlećeg paviljona pokušati sačuvati genius loci. Detalje o ideji potražite na licu mjesta i uživajte u ovoj, prije svega, atraktivnoj intervenciji. 

Voditeljica manifestacija za Petrinjsku 73, Martina Petrović, uz pomoć će svojih kolegica s odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Petre Orbanić prirediti niz događanja od kojih svakako valja za istaknuti neke. Tako će se u subotu, 12. prosinca od 10 h moći degustirati sirovi kolači Marine Zrnić. Djeca će pak u 18 h moći pogledati predstavu „Djed i repa“ u izvedbi Kazališta sjena Tripstih. Navečer slijedi otvorenje, koje će u 20 h popratiti vokalni nastup Cajklapa, inače dio Akademskog zbora FFZG-a, „Concordia discors".

13. prosinca, u nedjelju, od 13 h nikako ne propustite znanstvenu radionicu za djecu „Korak do znanosti“, koju vodi Karla Švorinić. Njezin moto je: ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA, zato svakako povedite svoje mlade istraživače kako bi i oni upoznali zanimljivi svijet znanosti.

Isti dan, navečer od 18 h, slijedi prava poslastica za posjetitelje – nastup „hrvatske Adele“, Lucije Ćustić, umjetničkog imena Luce. Nakon što je njezin koncert nedavno u Tvornici kulture rasprodan, Luce je još jednom dokazala svoj vokalni autoritet na domaćoj sceni, a kako zvuči uživo svakako doznajte u Petrinjskoj 73.   

PROGRAM Adventskog kalendara 2015
www.facebook.com/adventskikalendar
facebook event 

Organizator Adventskog kalendara je Društvo arhitekata Zagreba, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Organizacijski tim: MIA ANDRAŠEVIĆ, STELLA GOJAK, DORA HABIJANEC, IRA HABIJANEC, IVA JURLINA, LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET,PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ, IVAN ZOVKO
Autorski tim projekta Adventski calendar: LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET, PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ 

Organizatori:
      

Sponzori:

  

 

  

  

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: