Festival

Animafest 2013

Autor/izvor: DAZ 04/06/2013

Početak lipnja i ove će godine obilježiti program Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb. Od 4. do 9. lipnja moći će se pratiti najzanimljivija i najuzbudljivija ostvarenja dugometražnog autorskog animiranog filma u kinu Europa i Cineplexx Centru Kaptol.

Neparna je godina, po festivalskoj tradiciji, rezervirana za najzanimljivija i najuzbudljivija ostvarenja dugometražnog autorskog animiranog filma. Od 65 pristiglih prijava iz 29 zemalja u glavne programe izabrano je 14 naslova, od kojih se devet prikazuje u Velikom natjecanju, a pet filmova u Svjetskoj panorami (nije natjecateljska). Svjetska panorama donosi filmove inovativnih i posebnih autora koji su napravljeni zanimljivim i novim tehnikama te često ispričani nekonvencionalnim, a time i zanimljivim naracijama, dok se filmovi Velikog natjecanja natječu se za prestižnu glavnu nagradu festivala – Grand Prix.

Više o programu ovogodišnjeg Animafesta i rasporedu projekcija te bogatom popratnom programu saznajte ovdje.

Svjetski festival animiranog filma Animafest, po tradiciji drugi festival animacije u Europi, manifestacija je koja tijekom svoje četrdesetogodišnje povijesti sustavno prati svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i nenatjecateljskih programa. Izgrađen na tradiciji poznate Zagrebačke škole crtanog filma, Animafest je svojom orijentacijom autorskom filmu izgradio ime koje se veže uz jednu od najvažnijih svjetskih manifestacija na području animiranog filma.

Odlukom ASIFA-e, Međunarodne asocijacije animiranog filma, a osnivačkim aktom grada Zagreba i produkcijske kuće Zagreb film, prvi festival animiranog filma održan je u lipnju 1972. godine.
Godine 2005. Animafest uvodi program dugometražnog animiranog filma te tako svoj dvogodišnji ritam prevodi u godišnje izdanje - neparnu godinu posvećuje dugometražnom filmu, a parnu kratkometražnom. Odlukom Vijeća festivala Animafest 2007. dobiva novo umjetničko i organizacijsko vodstvo kako bi se festivalska tradicija nastavila kroz razvijanje sadržaja koji će autorima i profesionalcima omogućiti aktivno sudjelovanje u festivalu. Novim inicijativama poput utemeljenja Regionalnog foruma za razvoj projekata tzv. Pitching foruma i Animafestovog fonda, Animafest teži postati aktivni sudionik u poticanju produkcije i distribucije animiranog filma.

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: