Festival

Animafest je počeo!

Autor/izvor: DAZ 31/05/2011

Svjetski festival animiranog filma trajati će od 31. svibnja do 5. lipnja u kinu Europa i kinu Tuškanac. I ove će godine prikazati najbolje od suvremene animirane produkcije autorskog filma: u šest festivalskih dana u sedam će se festivalskih programa prikazati sveukupno 69 filmova, od toga 22 dugometražna i 47 kratkometražnih.

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb 2011, po tradiciji drugi festival animacije u Europi, manifestacija je koja tijekom svoje tridesetogodišnje povijesti sustavno prati svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i nenatjecateljskih programa. Izgrađen na tradiciji poznate Zagrebačke škole crtanog filma, Animafest je svojom orijentacijom autorskom filmu izgradio ime koje se veže uz jednu od najvažnijih svjetskih manifestacija na području animiranog filma.

Godine 2005. Animafest uvodi program dugometražnog animiranog filma te tako svoj dvogodišnji ritam prevodi u godišnje izdanje - neparnu godinu posvećuje dugometražnom filmu, a parnu kratkometražnom. Novim inicijativama poput utemeljenja Regionalnog foruma za razvoj projekata tzv. Pitching foruma i Animafestovog fonda, Animafest teži postati aktivni sudionik u poticanju produkcije i distribucije animiranog filma.

Dvadeset i prvo izdanje festivala ANIMAFEST ZAGREB (31. 5. - 5. 6.) u glavnim će programima prikazati najbolje filmove svjetske dugometražne animirane produkcije iz posljednje dvije godine. Popratni programi sastavljeni su od visokobudžetnih hitova poput Simpsona, Koraline i tajne ogledala te Iluzionista, a novi program Kino za uši audiovizualni je spektakl sastavljen od kultnih glazbenih filmova iznimne važnosti za animirani film i pop-kulturu. Uz zahtjevnije autorske filmove pripremljen je i bogati program za mlađu i malo stariju djecu. Posjetitelji zagrebačkih kina Europa i kina Tuškanac i ove će godine šest dana uživati u filmskim naslovima koji su pomno birani za vjernu Animafestoovu publiku, ali i za sve ostale ljubitelje animacije. Od zvjezdanih posjetitelja Animafesta izdvajamo renomirane autore poput Paula Driessena, Davida Silvermana, Garrya Bardina i Alekseja Aleksejeva.

O najboljim filmovima 21. Animafesta odlučivat će žiri u sastavu: Paul Driessen - animator svjetskog glasa čija je plodna karijera počela krajem šezdesetih godina i to radom na slavnom filmu o Beatlesima Žuta podmornica, David Silverman - američki animator najpoznatiji po režiji Simpsona i Dunja Janković - hrvatska ilustratorica i strip-crtačica koja se bavi kolažima i glazbom.

Nagrade festivala Animafest Zagreb 2011: Grand Prix za najbolji film iz natjecateljskog programa i 3.000 EUR, nagrada Zlatni Zagreb za najbolji filmski projekt u razvoju i 3.000 EUR te Nagrada publike za najbolji dugometražni film iz Velikog natjecanja.

Više na http://www.animafest.hr/

Fotografija: Doviđenja, gospodine Christie, Phil Mulloy (Veliko natjecanje)

Tagovi

animafest

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: