APOLITIKA u Uredu Predsjednika

30/01/2011

Izaslanstvo HKA i UHA prezentirali su projekt APOLITIKA Predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću

Na poziv Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, izaslanstvo Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata, u sastavu Tomislav Ćurković, predsjednik HKA, Hrvoje Hrabak, predsjednik UHA, Rajka Bunjevac, zamjenica predsjednika HKA, Nives Mlinar, članica UO HKA i predsjednica Odbora za regulativu, Tea Horvat, član Nadzornog odbora HKA i Silvio Bašić, predsjednik Odbora za urbanizam HKA, održalo je 27.siječnja 2011.g. u Uredu Predsjednika prezentaciju projekta APOLITIKA - Smjernice za izradu arhitektonske politike.

U uvodnom dijelu, opisan je razvoj hrvatskih arhitektonskih udruženja kroz povijest, te definirane sadašnje pozicije hrvatskih arhitektonskih institucija. Prezentirani su strateški stručni ciljevi i zadaci koje su navedena strukovna udruženja planirala u narednom razdoblju.

Izaslanstvo je, nakon toga, izvijestilo o rezultatima 3. kongresa hrvatskih arhitekata održanog pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike u studenom prošle godine u Splitu. Hrvatska komora arhitekata i Udruženje hrvatskih arhitekata, istakli su važnost i značaj arhitekture u održivom razvoju Republike Hrvatske.

U cilju definiranja interesa Republike Hrvatske prema svom vlastitom prostoru, graditeljskoj i prirodnoj baštini te prema poticanju arhitektonske izvrsnosti, kao preduvjeta za svekoliki gospodarski i društveni razvoj, neophodno je da državne institucije, kao uostalom i najveći dio razvijenih zemalja Europske unije, usvoje hrvatsku nacionalnu arhitektonsku politiku. Donošenje tog dokumenta, osnova je za postizanje pravde u prostoru, naglasio je predsjednik UHA-e, H. Hrabak.

U smislu svog proaktivnog djelovanja, hrvatske arhitektonske udruge, istakle su neospornu važnost podrške Predsjednika Republike njihovim inicijativama, pri čemu je Predsjednik Republike Ivo Josipović izrazio svoje zanimanje i podršku za daljnji razvoj hrvatskih arhitektonskih politika, kao temelja za kvalitetniji i uređen životni prostor, pokretanje nacionalnog razvoja i napretka, te pozitivni utjecaj na kvalitetnije pozicioniranje Hrvatske na međunarodnom planu.


Izvor: www.arhitekti-hkaig.com

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: