Design District Zagreb

Arhitektonske ture Festivala Design District Zagreb

Autor/izvor: DAZ / DDZ 14/06/2016

Oris Kuća arhitekture u sklopu festivala dizajna Design District Zagreb, koji se održava od 16. do 19. lipnja 2016., organizira stručna vodstva kroz arhitektonsku baštinu u zoni kreativne četvrti u čijem je središtu Martićeva ulica.

Vodstva su namijenjena svima onima koji žele doznati nešto više o arhitektonskim djelima koja nas okružuju. Ova šetnja će nas upoznati s načinima na koji je percipirana blokovska izgradnja od početka 20. stoljeća pa sve do danas. Prisjetit ćemo se tipologije najamne kuće i posjetiti realizacije kao što su stambena i poslovna zgrada tvrtke Autocentar (tzv. Drveni neboder), Dom zdravlja Medveščak, Zagrebačka burza, stambeni blok u Laginjinoj i druge važne sastavnice opusa arhitekata koji su obilježili modernističku arhitekturu Zagreba na području projekta Design District Zagreb. 

Vodstva će se održavati dva puta dnevno, od 10 do 11 i od 18 do 19 sati za vrijeme trajanja festivala Design District, od 16. do 19. lipnja 2016.  Kroz „kvart“ će nas provesti arhitektice Vera Grimmer, ujedno i glavna urednica časopisa Oris, Divna Antičević, voditeljica Oris Kuće arhitekture te arhitekti David Kabalin i Luka Korlaet. 

Meeting point: Trg Hrvatskih velikana 3
Napomena: za arhitektonska vodstva obavezna je prijava 
Prijavu je potrebno poslati na prijave@designdistict.hr sa podacima: 
- Ime programa na koji se prijavljuješ (arhitektonska vodstva) 
- Preferirani termin 
- Ime i prezime
- Telefon i mail kontakt
- Posebne napomene

Više o predstojećem Design District Zagreb festivalu koji i Društvo arhitekata Zagreba podržava te bogatom programu smo pisali ovdje, a puno više saznajte na službenim stranicama.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku