Budućnost struke

Arhitektonsko vijeće Europe - ACE o budućnosti odgovorne arhitektonske struke

Autor/izvor: DAZ / HKA 19/11/2014

Arhitektonsko vijeće Europe ACE objavilo je brošuru o ulozi arhitektonske struke u promicanju odgovorne arhitekture.

Na zajedničkom forumu arhitektonskih udruženja CNAPPC - ACE - EFAP  pod nazivom "EU - Cities Reloaded", održanom u 7-8. studenog 2014. u Milanu, predsjednik Arhitektonskog vijeća Europe Luciano Lazzari predstavio je brošuru o ulozi arhitektonske struke u promicanju odgovorne arhitekture.

U uvodu dokumenta se ističe da se donosi u trenutku mnogobrojnih promjena, koje se događaju u kratkom vremenskom periodu. Recentni ekonomski pad i imperativ zaštite okoliša donijeli su bitne reperkusije na način na koji se urbana društva razvijaju s konsekventnim implikacijama u socio-kulturnim terminima. Sve ovo slijedi desetljeća ekonomskog rasta i prosperiteta, kojima se često davao prioritet nad socijalnim i kulturnim specifičnostima, manifestirajući se u projektantskim rješenjima neosjetljivim na pojedince.

Ovo je publikacija koja ide u korak s vremenom. Kako ulazimo u eru ekonomske obnove i restrukturiranja i novih društvenih izazova, bilo bi poželjno re-evaluirati našu poziciju arhitektonskih profesionalaca i da se podsjetimo na naš ključni doprinos u stvaranju i etabliranju dobro projektiranih društva koja podižu dobrobit pojedinaca. (…)

Ovdje potražite brošuru na engleskom jeziku.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: