Radionica

Bacači sjenki: emotivne geografije i brujanje grada

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 13/02/2015

U okviru nove europske platforme zagrebački Bacači sjenki vas zajedno sa svojim partnerima pozivaju u ponedjeljak 16. veljače na cjelodnevno druženje u Oris Kući arhitekture u Ulici kralja Držislava 3.

Osim urbane radionice Emotivne geografije prijepodne, održat će se i simpoziji o hipertekstualnosti urbanih prostora te prezentacija knjige Shadowing the City – Hypertextualisation of Urban Spaces u poslijepodnevnom dijelu.

Platforma Urban Hum rezultat je višegodišnje zajedničke težnje i suradnje okupljenih partnera iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Bugarske da se u njihovoj poviješću i amnezijom kontaminiranoj regiji transparentno progovore o osjetljivim pitanjima posttranzicijskog društva. Osmišljen kao niz akcija i aktivnosti koji se odvijaju u urbanim prostorima, u pojedinim zgradama i njihovom okruženju te u i oko znamenitosti njihovih gradova, ovaj prvi susret Bacača sjenki i partnera otvorit će neka goruća pitanja suvremene urbane politike, politika zajedništva i društveno poticanog stanovanja i identiteta te ukazati na važnu ulogu stvaralačke prakse i kulturnog aktivizma u konstrukciji značenja urbanih prostora i rekonfiguraciji društveno-prostornih odnosa u gradu.

Radionica Emotivne geografije odvijat će se u ponedjeljak od 9:30 do 14h. Prijave (zbog organičenog broja mjesta) i upiti: do subote, 14. veljače u 10 sati. U 17h program se nastavlja simpozijem o hipertekstualnosti urbanih prostora i prezentacijom knjige Shadowing the City – Hypertextualisation of Urban Spaces.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: