Tribina

Baštinski aktivizam

Autor/izvor: DAZ 21/05/2013

Udruga mladih muzeologa Kontraakcija u petak 24. svibnja u 18h u net.kulturnom klubu MAMA u Preradovićevoj ulici 18 u Zagrebu organizira tribinu pod nazivom Baštinski aktivizam.

Cilj je tribine predstaviti temu i primjere projekata kojima manja skupina ljudi nastoji pozitivno utjecati na zajednicu, i to onih usmjerenih izučavanju, vrednovanju, očuvanju i prezentiranju kulturne baštine. Inicijative koje djeluju izvan institucionalnih okvira, odnosno usporedno s njima, iznimno su relevantne u doba ubrzanog širenja pojma baštine i fluidnosti kulturnih identiteta. Posebice, želja je razgovarati s pokretačima ili sudionicima pojedinih (kontra)akcija o predmetu njihova djelovanja, motivima akcija te načinima aktivnog sudjelovanja u brizi za zajedničko naslijeđe.

Na tribini će govoriti: dr. sc. Darko Babić (viši asistent na Katedri za muzeologiju Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu), Marko Sjekavica (pravnik i muzeolog), Saša Šimpraga (1postozagrad), Filip Šrajer (Dragodid), Miljenko Smokvina (Pro Torpedo), Ana Cvetković i Sanja Harris (The Fotokemika Project) te Tomislav Domes (Pravo na grad). Moderatorica tribine je Iva Raič Stojanović

Dodatne informacije možete naći ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: