Promocija knjige

Boris Magaš – Misli o arhitekturi

Autor/izvor: DAZ 18/12/2014

HAZU Hrvatski muzej arhitekture, Arhitektonski fakultet u zagrebu i UPI-2M PLUS pozivaju na promociju knjige „Boris Magaš – Misli o arhitekturi – izabrani tekstovi“, koja će se održati u Hrvatskom muzeju arhitekture, I. G. Kovačića 37, u ponedjeljak 22. prosinca 2014. s početkom u 19h.

Knjiga „Misli o arhitekturi“ donosi 40 izabranih tekstova akademika Borisa Magaša, a objavljena je u sunakladništvu HAZU – Hrvatski muzej arhitekture, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i nakladničke kuće UPI2M PLUS.

Urednik Alen Žunić objedinio je u knjizi dosad neobjavljene ili široj javnosti nepoznate tekstove kojima je pojasnio i elaborirao „spoznajni arhitektonski krug“ arhitekta od početnih skica do izvedenih kuća. Tekstovi su nizani kronološki jer za sagledavanje geneze Magaševe teorijske misli posebno je zanimljiv slijed tema koje su ga zaokupljale u pojedinim razdobljima. Na taj način moguće je sagledati teorijski, znanstveni i publicistički opus akademika Magaša kroz njegov kritički odnos, ali i afirmativni pristup utemeljen na principima dubljim od subjektivnih reakcija.

Svaki tekst obogaćen je ilustracijskim prilogom iznimne dokumentarne vrijednosti, bilo da se radi o amblematskoj ilustraciji koja vizualno kodira sadržaj ili slici koja je dokumentirana opisima na kraju teksta.

O knjizi će govoriti akademik Velimir Neidhardt, potpredsjednik HAZU, akademik Andrija Mutnjaković, voditelj Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU, Dr. sc. Željka Čorak, recenzentica, Prof. mr. sc. Boris Koružnjak, dekan Af, Alen Žunić, priređivač i urednik knjige i Mr.sc. Dubravka Kisić, ravnateljica Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: