Konferencija

Budućnost ugodnog stanovanja - BUS

Autor/izvor: DAZ 23/04/2013

SUPEUS, punim imenom Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje, studentska je udruga čiji su ciljevi promicanje i savjetovanje u područjima energetske učinkovitosti, održive gradnje i upotrebe obnovljivih izvora energije. 4. svibnja udruga organizira konferenciju Budućnost ugodnog stanovanja (BUS) s temom Grad.

SUPEUS, punim imenom Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje, studentska je udruga čiji su ciljevi promicanje i savjetovanje u područjima energetske učinkovitosti, održive gradnje i upotrebe obnovljivih izvora energije i kao takva jedinstvena je u Republici Hrvatskoj na studentskoj razini. Udruga okuplja studente većinom s tehničkih fakulteta vezanih uz spomenutu tematiku. U kratkom razdoblju djelovanja odradila je 5 velikih projekata, a zadnji u nizu izdavanje je časopisa SUMA.

Budućnost ugodnog stanovanja (BUS) najveći je projekt Udruge. Riječ je cjelodnevnom besplatnom seminaru namijenjenom studentima. Seminar pokriva područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. BUS 2012 održan je 31.3.2012. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Prijavilo se 326 studenata, predavanja su održali profesore i predstavnici tvrtki partnera, njih ukupno 14, a cijeli projekt prepoznalo je preko 20 tvrtki partnera. Medijsko praćenje projekta osigurala su 3 renomirana časopisa i portala iz područja djelatnosti Udruge, te jedna televizijska kuća.

Ovogodišnji BUS imat će jedinstvenu temu, a to je: Budućnost ugodnog stanovanja: Grad. Planirano održavanje seminara je 4.5.2013. godine na AGG-u u Zagrebu u Velikoj predavaonici (81), Kačićeva 26, 10000 Zagreb. Planirano trajanje seminara je od 9:15 – 16:30. U nastavku je prijedlog agende. Konačna varijanta biti će nakon definiranja svih tema seminara. Za više informacija 

Uvod

15 min

Vizija grada (45 min)

vizije

ideje

mogućnosti

Coffe break

30 min

Problemi jednog grada (120 min)

otpad

proizvodnja i distribucija energije

promet

priprema i obrada voda

širenje grada

energetska obnova grada

Pauza

15 min

Tko to može platiti? (60 min)

financiranje projekata energetske obnove i OIE

zbog čega ulažemo u projekte energetske obnove i OIE

Ručak

60 min

Što je/će biti napravljeno? (90 min)

zanimljivosti iz područja EE i OIE

realizirani projekti

planirani projekti

studije

istraživanja

 

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: