Konferencija

Budućnost urbanizma

Autor/izvor: DAZ / MAO 05/05/2015

Povodom 120. godišnjice prvog urbanističkog plana Ljubljane MAO - Muzej za arhitekturo in oblikovanje u Ljubljani organizira konferenciju na temu Budućnost urbanizma, koja će se održati 15. svibnja 2015.

Ove godine Ljubljana slavi 120. obljetnicu svog prvog modernog urbanitičkog plana, autora arhitekta Maxa Fabiania, 1895. godine, nakon potresa. Max Fabiani doprinio je nekim bitnim konceptima modernog urbanizma. Prije 120 godina bio je jedan od prvih koji je shvatio planiranje kao dinamični proces, a grad kao nikad završeni projekt. Ovom prilikom Muzej za arhitekturo in oblikovanje . MAO u Ljubljani želi istaknuti izazove urbanizma u budućnosti. Konferencija će se baviti strategijama koje bi omogućile urbanizmu sistematične promjene koje bi doprinijele korisnom menagementu gradova u 21. stoljeću. Koje su teme discipline, koja je prije 120 godina omogućila gledanje grada kao kompleksnog organizma, u budućim desetljećima? Koji alati su dostupni danas, te koje su metode i pristupi kojima bi se dinamični proces urbanog razvoja danas mogao regulirati?

Moderator:
Boštjan Vuga, Sadar+Vuga, Ljubljana

Sudjeluju:
Dr. Pavel Gantar, sociolog, Ljubljana
Ward Verbakel, plusoffice architects, Brussels
Marko Peterlin, Institut za politike prostora, Ljubljana
Anastassia Smirnova, Strelka Institute i SVESMI, Moskva, Rotterdam
Markus Schaefer, Hosoya Schaefer Architects, Zürich, Kyoto
Aristide Antonas, arhitekt i pisac, Atena
Justin McGuirk, pisac, kritičar i kustos, London
Prof. Janez Koželj, Grad Ljubljana, Ljubljana

fotografija naslovnice: SVESMI, kadar iz filma “What happened to microrayon“

izvor: Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: