Nagrada

Centru Zamet srebro na IOC/IAKS Award 2011.

Autor/izvor: DAZ 30/10/2011

U međunarodnoj konkurenciji između 133 projekta iz 36 zemalja, projekt Studija 3LHD - Centar Zamet - osvojio je srebrnu medalju na IOC/IAKS Award dodijeljenu od Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte (IAKS).

Nagradu IOC/IAKS Award, odnosno IPC/IAKS Distinction Award, bienalno dodjeljuju Međunarodni olimpijski odbor i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte, te Međunarodni para-olimpijski savez najboljim arhitektonskim ostvarenjima objekata namijenjenih sportu i rekreaciji, odnosno projektima koji su posebno prilagođeni sportašima i gledateljima s invaliditetom.
Rekordna po broju prijava, 22. godina dodjeljivanja nagrade IOC/IAKS, zabilježila je prijave 133 arhitektonska ostvarenja iz 36 zemalja. Zlatom je nagrađeno 5 projekata, srebrom 9, broncom 5, a dodijeljena su i 3 posebna priznanja. Za IPC/IAKS Distinction Award prijavljeno je 50 radova a nagrađeno ih je 7. 

U kategoriji E – pojedinačni zatvoreni objekti (single indoor facilities) zlato nije dodijeljeno, a srebro su podijelili Centar Zamet i Sportska dvorana Podčetrtek.Smješten u riječkoj četvrti Zamet, Centar Zamet je na ukupnoj površini od 16.830 m2 smjestio razne sadržaje: sportsku dvoranu, mjesnu upravu s polivalentnom dvoranom, gradska knjižnica, lokale za trgovačke, uslužne, sportske i ugostiteljske sadržaje, te javnu garažu. U kratkom periodu od svog otvorenja, potvrdio je ulogu novog centra zajednice, prostora za sve vrste društvenih i sportskih događanja, koncerata, festivala i proslava. Osim ove, Centar je već osvojio niz arhitektonskih priznanja, među kojima i Godišnju nagradu Vladimir Nazor 2009. i nagradu Bernardo Bernardi 2009.Centar Zamet nije prvi projekt 3LHDa koji je osvojio nagradu IOC/IAKS. Sportska dvorana Bale u istarskom gradiću Bale, osvojila je broncu prije dvije godine.
Neke od značajnijih realizacija 3LHDa su nedavno otvoreni Hotel Lone u Rovinju, Plesni centar u Zagrebu, Spaladium Arenu u Splitu i Sportska dvorana Bale u Balama, a projekti čija se realizacija tek očekuje: 4 Tornja u Zagrebu, Port Lands Sports Centre u Torontu, Zeleni Paviljon Restoran u Zagrebu, Autobusni kolodvor u Rijeci te Poslovna Zgrada xCimos u Zagrebu.


Centar Zamet - presjek kroz dvoranu


Centar Zamet - tlocrt prizemlja

Više o projektu Centar Zamet pročitajte ovdje.

IAKS / IOC Award
Studio 3LHD

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: