Promjena paradigme

ČiP 2012. prelazi online

Autor/izvor: DAZ 04/09/2012

Nakon gotovo 60 godina kontinuiranog izlaženja u tiskanom formatu, 2012. godine ČiP (Čovjek i prostor), strukovni časopis Udruženja hrvatskih arhitekata, s papira prelazi – online.

Prenosimo uvodnik prvog online broja ČiP-a:

Razlozi su višestruki i nimalo iznenađujući: novo je vrijeme, novi ljudi i nove čitateljske navike. Novi su i načini razmjene i prezentacije informacija.
Uz sve to, kriza, kako gospodarstvena tako i ona izdavačka, ne pomaže.

Pred vama je dakle jedan potpuno novi "proizvod", u novom formatu i novom mediju. I još s novim uredništvom. Uz mene osobno, uredništvo čine:
Dafne Berc
David Kabalin
Bojan Mucko
Jakov Poljičak
Jakša Kalajžić (pridruženi član)

Želja uredništva je nastaviti (odnosno ponovno uspostaviti) kontinuitet izlaženja časopisa, i prije svega unaprijediti, odnosno zaštititi kvalitetu stručnog, autorskog teksta.

Plan je da ČiP u sljedeće dvije godine zaživi u digitalnom svijetu te da se ostvari i što bolja interakcija s vama, poštovanim čitateljstvom. Vaši tekstovi, sugestije, komentari, ideje pa i kritike bit će dobrodošli; internet će u tom smislu biti daleko interaktivniji medij od tiska.

Tema ovog broja čini se stoga i više nego prigodnom: Promjena paradigme u hrvatskoj arhitekturi.

Dominko Blažević, glavni i odgovorni urednik
 

Više čitajte na:
covjekiprostor.net

Pratite ČiP online na Facebooku

  

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: