Umjetnost

Connecting Cities Network / Invisible Cities u Zagrebu

Autor/izvor: DAZ / MSU 16/10/2015

Pod nazivom In/Visible Cities u Zagrebu će u listopadu biti ostvarena dva umjetnička projekta čije će polje djelovanja biti javni život grada Zagreba. Riječ je o radovima koji se koriste Medijskom fasadom Muzeja kao komunikacijskim alatom. 

Oba projekt odigrat će se u realnom vremenu u okolici Muzeja, što će prolaznici moći vidjeti i na Medijskoj fasadi. Rad američke umjetnice Andree Polli koristi lokalne podatke o zagađenosti zraka i istovremeno ih koristi u vizualizaciji u obliku slapa. Rad njujorške grupe Ghana Think Thank invertira uobičajene postupke rješavanja problema: probleme iz tzv. prvog svijeta rješavaju se u tzv. trećem svijetu. U Zagrebu su problemi prikupljeni tijekom lipnja a rješenja u think-tankovima širem tzv. trećeg svijeta. Dok će medijska fasada prikazivati probleme i rješenja, direktnu komunikaciju sa građanima Ghana Think Thank ostvariti će u Avenue Mallu tijekom tri dana koristeći, za ovaj projekt posebno napravljeno sučelje za web aplikaciju u obliku preparirane koze.

Tijekom protekle tri godine MSU je partner u projektu Connecting Cities Network koji je okupio više od 34 europskih i vaneuropskih institucija i udruga u isto toliko gradova na zajedničkoj temi medijskih fasada istražujući nove mogućnosti veze umjetnosti i novih tehnologija u tkivu grada.

Gradovi partneri projekta Connecting City Network: Aarhus, Beč, Berlin, Bogotá, Bruxelles, Dessau, Dortmund, Frankfurt, Guangzhou, Helsinki, Hong Kong, Istanbul, Jena, Linz, Liverpool, London, Madrid, Marseille, Melbourne, Montreal, Moscow, New York, Pula, Rim, Ruhr, Saarbrücken, Sao Paulo, Sapporo, Sydney, Utrecht, Wuhan, York, Zagreb, Zaragoza

kustos: Darko Fritz za MSU / CCN Connecting Cities Network

Više o projektima: www.msu.hr

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku