Otvoreni međunarodni natječaj

D3 Housing Tomorrow

Autor/izvor: DAZ 04/10/2012

Istraživanje kontekstualnih, kulturalnih i životnih ciklusa i tokova pruža kritički objektiv za vizualizaciju nove stambene strategije potrebne za život u budućnosti. Natječaj D3 Housing Tomorrow poziva sve arhitekte, dizajnere, inženjere i studente da zajedno istraže, dokumentiraju, analiziraju, transformiraju i primijene inovativna rješenja u pristupu projektiranja rezidencijalnog urbanizma, arhitekture i enterijera.

Cilj natječaja je dobiti rješenja koja unapređuju održivu misao, građevinske performanse, ali i socijalne interakcije, kroz proučavanje geometrija okoline, društvenog ponašanja, urbanih implikacija i programskih tokova.

Posebni naglasak može se staviti na stambene koncepte koji istražuju teme koje uključuju: angažiranje internih/eksternih društveno-ekonomskih raznovrsnosti, promjene/prilagodljivosti tokovima vremena, javno/privatno prostorno povezivanje i trajnosti/prolaznosti materijala.

Također, cilj je da se sudionici isprovociraju da razmisle o odgovarajućoj strategiji analize stambenog dizajna od mikro do makro razmjera.

Sudionicima je dana sloboda pristupa temi ovisno od kreativnog procesa koji odaberu i u skladu s razmjerima projekta (od master plana, preko kolektivnog i individualnog stanovanja, pojedinačnih građevinskih pojmova, do pojmova koji se odnose na enterijer).

Rokovi:
15.01.2013. – rok za registraciju
25.01.2013. – predaja radova
ožujak 2013. – objava pobjednika

Više detalja:
D3Space.org 
 

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: