Virtualni Muzej Dotrščina

Davor Sanvincenti: Spiegel im Spiegel

Autor/izvor: DAZ 05/05/2013

Otvorenje rada Spiegel im Spiegel  Davora Sanvincentija  nastalog u okviru projekta Virtualnog muzeja Dotrščina održat će se povodom Dana oslobođenja Zagreba, u srijedu, 8. svibnja 2013. s početkom u 10 30 sati na prostoru spomen parka Dotrščina u Zagrebu.

Predstavljanju rada prethodit će polaganje vijenaca na središnjem spomeniku žrtvama fašizma te nastup pjesnika Aleksandra Huta Konoa  s pjesmom Dotrščina.

Davor Sanvincenti pobjednik je prvog javnog natječaja za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju Virtualnog muzeja Dotrščina. Zvučna šetnja Spiegel im Spiegel  je site-specific intervencija. Rad uključuje dramaturške dijelove hrvatske spisateljice Ivane Sajko nastale za potrebe rada. Posjetitelji na ulazu u park preuzimaju slušalice i kartu kretanja te se upućuju na polusatnu šetnju parkom koja završava u privremeno konstruiranoj Šumskoj dvorani u Dolini grobova. Rad će na lokaciji parka biti dostupan od srijede, 8. svibnja do petka 10. svibnja 2013. od 10 30 do 18 sati. Zvučni segment rada naknadno će trajno biti dostupan na stranici Virtualnog muzeja Dotrščina.

Slušalice se preuzimaju uz predočenje osobnih dokumenata. Broj slušalica je ograničen pa molimo za razumijevanje.


O autoru:

Davor Sanvincenti  http://messmatik.net/ (1979.) je multimedijski umjetnik. Višestruko je nagrađivan za svoj rad.  

O Virtualnom Muzeju Dotrščina:

Virtualni muzej Dotrščina www.dotrscina.hr autorski je projekt Saše Šimprage koji se provodi  u okviru Documente - centra za suočavanje s prošlošću  www.documenta.hr  od 2012. godine. 

Projekt je pokrenut s ciljem vraćanja zagrebačkog spomen-parka Dotrščina u kolektivnu memoriju, budući da se radi o jednom od najvećih stratišta u Hrvatskoj tj. mjestu na kojem je za Drugog svjetskog rata ubijeno tisuće građana Zagreba i okolice.

Uz redovitu godišnju produkciju na javnom natječaju odabrane  privremene umjetničke intervencije na prostoru samoga parka, muzej djeluje i kroz privremene postave koji se također jednom godišnje predstavljaju u javnom prostoru Zagreba. Ovogodišnji postav bit će predstavljen u jesen 2013. Virtualni muzej Dotrščina primjer je suvremenih načina izgradnje kulture sjećanja.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: