potres 2020

DAZ na sastanku savjeta za Gornji i Donji grad

Autor/izvor: DAZ 17/04/2020

DAZ je na poziv Grada Zagreba 17.travnja 2020. sudjelovao na prvom sastanku Savjeta za obnovu Gornjeg i Donjeg grada

Predstavnik Društva arhitekata Zagreba sudjelovao je na prvom sastanku Savjeta za obnovu Gornjeg i Donjeg grada koji je iniciran od strane Grada Zagreba i Zavoda za prostorno planiranje.

Na sastanku je ukratko prezentiran cilj rada Savjeta te predložena organizacija rada. Savjet će biti organiziran u radnim skupinama, čiji predstavnici će biti članovi Savjeta. Radne skupine i Savjet predlagat će program i rješenja za cjelovitu i sustavnu obnovu Gornjeg i Donjeg grada, kao i strateški promišljati razvoja Grada Zagreba u cjelini.

Stav DAZ-a je da ovaj Savjet treba biti drugi ili treći korak, koji može paralelno koegzistirati, ali primarni zadatak svima nama je pomoći i usmjeriti posebni Zakon o obnovi Zagreba i okolice u pravom smjeru, koji se priprema na razini Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. On treba biti dovoljno kvalitetan i stručan kako bi omogućio kvalitetne provedbene dokumente i implementaciju.

U daljnjem radu DAZ, kao najveće neovisno i dobrovoljno udruženje arhitekata, inzistirati će na izvršnosti odluka stručnih Radnih skupina i Savjeta, kako bi rješenja koja će biti donesena bila stručna i kvalitetna, na dobrobiti građana grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: