interaktivni dizajn i gradovi

Dizajn interakcija u umreženom gradu

Autor/izvor: DAZ 06/03/2013

UrbanIxD je europski program koji se bavi istraživanjem interakcije ljudi u digitalnom i urbanom okolišu umreženih gradova te interaktivnim dizajnom. Ovo ljeto na tu temu održati će se radionica u Splitu.

UrbanIxd je koordinirani akcijski projekt za Europsku komisiju koji se provodi unutar programa Future and Emerging Technologies. Ova koordinirana akcija će definirati koherentnu multidisciplinarnu istraživačku zajednicu u domeni tehnološki unaprijeđenih, podatkovno bogatih urbanih okruženja s posebnim fokusom na ljudske aktivnosti, iskustva i ponašanje koje se događa s njima – interaktivni dizajn.

Ovaj projekt će primijeniti metodologiju kritičnog dizajna za istraživanje socijalnih i tehnoloških fenomena koji će biti od važnosti za buduća FET istraživanja. Metodologia kritičnog dizajna će djelovati kao katalizator za refleksiju i analizu vodeći ka javnom programu uključujući i izložbu.

Interakcijski dizajn u urbanom kontekstu je polje sve većeg zanimanja istraživanja. Gradske populacije su trenutno u stanju fluktuacije dok konurbacije postaju hibrid fizičkog i digitalnog svijeta. Kako se mi kao fizička bića prilagođavamo, interpretiramo i povezujemo na ovaj povećani protok podataka postaje bitno znanstveno pitanje.

Ovog ljeta inicijativa UrbanIxd će održati i radionicu u Splitu za koju je poziv otvoren, a više informacija o prijavi i samoj radionici možete dobiti ovdje.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku