Dizajn

Dobitnici nagrade red dot design award

Autor/izvor: DAZ 20/03/2012

Nedavno su proglašeni dobitnici respektabilne međunarodne nagrade red dot, koja se dodjeljuje u kategorijama vizualnih komunkacija, produkt dizajna i konceptualnog dizajna. Dok se čeka gala večera i dodjela nagrada u srpnju ove godine, prenosimo vam samo neke od nagrađenih uporabnih predmeta.

OpenSpace Shower Screen / EOOS DesignElegantna tuš kabina čije stranice postaju nevidljive kada se vrata preklope prema zidu, a tuš kabina postane open space i stopi se s kupaonicom.

Xoolum Linear LED Lighting Fixture / LED LinearOva linerana rasvjeta s mogućnošću prigušivanja ima i mogućnost podešavanja glave.

Shallow Swing – Garden Furniture / Werkstatt für HolzgestaltungZabavan namještaj za vrt, leželjka, ili trampolin, ovisi tko ga koristi. Preko drvenog okvira je navučena tkanina, a oblik je fascinantno dinamičan.

Recline Personal Cardiovascular Fitness Equipment / Technogym SpaAko se žalite da nemate vremena za tjelovježbu, evo nešto za vas. Izgovora više nema, jer s ovime možete istovremeno surfati po internetu, odgovarati na pristiglu poštu i razgibavati tijelo i to sve iz stolca koji gotovo da se ne razlikuje od onog uredskog.

Speedmax Concept Timetrail / Artefakt IndustriekulturBicikl za profesionalne utrke sadrži poseban sustav kočnica i odlikuje se aerodinamičnim dizajnom.

Geograph Rainforest Watch / Les Ateliers Louis MoinetOvaj sat navodno sadrži pravo fosilizirano palmino stablo iz jugoistočne Azije, stoga proizvođač tvrdi da za svaki kupljeni sat uplaćuje značajan iznos fondaciji za očuvanje tropskih šuma.

Annette Douglas Textiles ACOUSTICS – Translucent Acoustic Curtains / Annette Douglas TextilesZastori kao zvučna izolacija? Moguće! Annette Douglas dizajnirala je ove zastore od posebne tkanine koji apsorbiraju zvuk pet puta bolje od običnih.

Endemico Resguardo Silvestre / graciastudioProjekt za 20 soba površine 20 kvadrata na meksičkom tlu s mnogim vinarijama u blizini. Ove kućice su izdignute od tla da ne kontaminiraju zemlju, ali ipak ostvaruju potpuni sklad s okolišem.

Mindport / Lista Office LO & Greutmann BolzernOvaj sustav namještaja projektiran je za urede otvorenog tlocrta gdje jednostavnim elementima pojedinci ili grupe dobivaju komadić vlastitog mira.

Smart ebike – Electric Bike / DaimlerOvaj bicikl nije namjenjen za utrke već za gradsku vožnju. Posjeduje i električni pogon koji je elegantno intregriran u kostur bicikla, a pritom je zadržao i malu težinu.

Soulution 540 Digital-Player / greutmann bolzern designstudioPlayer koji spaja ekskluzivnost materijala i najbolje tehnologije. Ima dva odvojena napajanja, jedno za digitalne, a drugo za analogne signale.

Nikon 1 Digital Camera / NikonKompaktan i lagan Nikonov fotoaparat s mogućnošću standardne zamjene leća, ali i pogodan za snimanje video zapisa.

BGL35Move Series Vacuum Cleaner / Robert Bosch HausgeräteI usisavač ne mora biti samo nužno zlo ili nužno pomagalo u čišćenju stana. Ako je to BGL35, posao je sigurno lakši jer njegove specifikacije olakšavaju ovaj dosadan posao, a oku ugodan dizajn zove na još.

UNO Coffee Machine / 2nd West | design for publicŠirine je samo 10.6 centimetara i predstavlja najuži aparat za kavu koji radi na kapsule. Iskorištene kapsule se lako recikliraju, a dok se UNO ne koristi, stoji u posebnom modu kojim se štedi energija. Vrhunska kava i briga za okoliš vjerojatno su najbolji početak dana.

Jinn Floor Light & Table Light / Mathias HahnOva lampa može biti podna i stolna, a kombinira retro dizajn s najnovijim tehnologijama za prilagođavanje jačine svjetla.
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: