Nagrade

Dodijeljene Nagrade Vicko Andrić za 2013.

Autor/izvor: DAZ 07/10/2014

Zagrebački arhitektima konzervatorima Maji Gorianc Čumbrek i Mladenu Perušiću uručene su godišnju nagradu „Vicko Andrić“ za 2013. koju dodjeljuje Ministarstvo kulture za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj, i to za izvrsnost izvedbenog elaborata te za vođenje zahtjevne obnove pročelja, kupole i krovova Umjetničkog paviljona u Zagrebu u periodu od 2006. do 2013. godine.

Nagrada „Vicko Andrić“ dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj, i to za postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima u očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara, razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unapređenju sustava zaštite kulturne baštine, očuvanju i bogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske, i to kao nagrada za životno djelo, kao godišnja nagrada i kao nagrada za doprinos lokalnoj zajednici.

Odbor za dodjelu Nagrade „Vicko Andrić“ na čelu s predsjednicom Sanjom Šaban dodijelio je nagradu za životno djelo - akademiku Nenadu Cambiju, godišnju nagradu – arhitektici Maji Gorijanc Čumbrek, d.i.a i arhitektu Mladenu Perušiću, d.i.a. za izvrsnost izvedbenog elaborata te za vođenje zahtjevne obnove pročelja, kupole i krova Umjetničkog paviljona u Zagrebu u periodu od 2006. do 2013. Godine, a nagradu za doprinos lokalnoj zajednici - KUD-u Oštrc za aktivnosti vezane uz revitalizaciju lokalnih vrijednosti: Proglašenje Rudarske greblice nematerijalnim kulturnim dobrom, obnovu Rudnika sv. Barbare te obnovu i uvrštenje Mlina Pukšar na listu preventivno zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Na svečanoj dodjeli Nagrade „Vicko Andrić“ koja je održana 30. rujna 2014. godine u Muzeju Mimara o godišnjoj Nagradi „Vicko Andrić“ govorila je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba dr. sc. Zrinka Paladino, koja je podsjetila kako je izvrsnost njihova rada predstavljena 2013. godine i izložbom i publikacijom u kojoj je objedinjen višegodišnji studiozan rad na obnovi Umjetničkoga paviljona.

Nagrade je dobitnicima uručio zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš. Više o ostalim dobitnicima nagrada pročitajte ovdje.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku