Knjiga

Dom Hans van der Laan – Arhitektonski prostor

Autor/izvor: DAZ 08/03/2016

U  Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi (ŠPUD), Trg maršala Tita 11 u Zagrebu u srijedu 9. ožujka 2016. u 19h održat će se promocija knjige Arhitektonski prostor - Petnaest lekcija o rasporedu čovjekova životnog prostora autora Dom Hansa van der Laana.

Dom Hans van der Laan (1904. – 1991.) bio je nizozemski benediktinski redovnik i teoretičar arhitekture. O njegovoj knjizi  „Arhitektonski prostor“ razgovarat će prof. dr. Marcel Bačić i Veljko Armano Linta, arhitekt i prevodilac. Knjiga je objavljena u nakladi ArTrezor. "Prostor u prirodnom svijetu ima tri aspekta s kojima se ne znamo nositi: beskrajan je, bezobličan i nemjerljiv. Arhitektura nije ništa drugo doli ono što treba dodati tom prostoru da bi postao nastanjiv, vidljiv i mjerljiv."

Dom Hans van der Laan

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: