EASA

EASA 2014 Veliko Trnovo

Autor/izvor: DAZ / DAS 22/01/2014

Počinju pripreme za ovogodišnju EASA-u, godišnji skup studenata arhitekture koji se ove godine održava u Velikom Trnovu u Bugarskoj.

EASA (European Architecture Student Assembly) je platforma za kulturu i obrazovanje koja povezuje studente arhitekture i stručnjake iz Europe, a odnedavno i svijeta. Platforma započinje s radom 1981. godine u Liverpoolu, gdje problemi na polju urbanizma popraćeni kritičnom sociološkom slikom grada potiču grupu studenata da rješenja pronađu u alternativnim metodama urbanog planiranja pozvavši europske kolege na radionice koje su se bavile gradskim problemima.  Od tada se EASA skup održava svakog ljeta u organizaciji studenata, svaki put u drugoj državi, te okuplja 500 sudionika. Ove godine, održati će se u Bugarskoj, u Velikom Trnovu, od 19. srpnja do 3. kolovoza.

U skladu s tim, raspisan je natječaj s ciljem odabira mentora i tema za radionicu 2014. Natječaj je otvoren svim studentima i mladim stručnjacima iz područja arhitekture i srodnih struka. Rok za prijavu je 30. siječnja, do kada će prijavljeni trebati predočiti osnovnu ideju i prijedlog za temu radionice. Nakon prijave, cjeloviti prijedlozi očekuju se do drugog roka, koji će se održati 28. veljače. Detaljne informacije o radionici, natječaju i prijavama možete pronaći ovdje.

Uskoro se očekuje i natječaj za participante, o čemu više možete saznati na  facebook stranici EASA Hrvatska, a o povijesti EASA-e pročitajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: