Europan

Europan 13

Autor/izvor: DAZ 03/03/2015

Otvorene su prijave za Europan 13 čija ovogodišnja tema je "The Adaptable City 2 : Self-Organization – Sharing – Project (Process)". Među 49 lokacija u 15 zemalja članica Europana nalazi se i Zagreb.

Europan je europska federacija nacionalnih organizacija koje vode arhitektonske natječaje s realizacijom, a objavljuju se simultano u svim zemljama članicama pod zajedničkom temom. Osnovan 1988. godine s ciljem razmjene ideja i promicanjem suradnje na polju arhitekture i urbanizma unutar europskog kontinenta Europan je namijenjen arhitektima ispod 40 godina. Hrvatska je članica Europana od 1992. godine.

Ovogodišnja tema "The Adaptable City 2 : Self-Organization – Sharing – Project (Process)" propituje održivo samoorganizaciju grada a izabrano je 49 različitih lokacija diljem Europe. Zagreb je jedna od ponuđenih lokacija natječaja odnosno četiri lokacije uz nasip uz rijeku Savu za koji se traže privremeni režimi korištenja i privremena izgradnje do implementacije trajnih urbanističkih rješenja. Zadatkom se otvara i mogućnost realizacije i suradnje s lokalnim udrugama, a bitan faktor u odabiru rješenja je i ekonomska održivost i provedivost.O nagrađenim radovima Europana 12 smo pisali ovdje, a više o zagrebačkoj lokaciji Europana 13 saznajte ovdje, dok o ostalim lokacijama informacije možete pronaći ovdje.
EUROPAN
EUROPAN Hrvatska

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: