Poziv

Eutropian - Prostori u zajednici

Autor/izvor: DAZ 14/01/2016

Eutropian – organizacija koja pomažu u procesima urbane regeneracije traži projekte koji se bave ekonomskom organizacijom prostora i zgrada, kojima upravljaju građani te koji imaju društveno-kulturni utjecaj na svoj gradsko okruženje. Rok za predaju prijava je 15. veljače 2016.

Eutropian je istraživačka organizacija koja se bavi planerskim strategijama te pomaže gradovima, ne vladinim organizacijama i građanima u procesima urbane regeneracije. Specijalizirani su za urbanu obnovu, kulturni razvoj, uključivanje zajednice i lokalni ekonomski razvitak. Bave se i prikupljanjem novaca (crowdfunding) te nude know-how za inkluzivnu i održivu urbanu regeneraciju.

U sklopu projekta u okviru kojeg će se održati nekoliko radionica diljem Europe te biti izdana publikacija, Eutropian traž projekte koji se bave upravo održivim regeneracijskim procesima. Otvoreni prostori, lokali ili zgrade kojima upravljaju građanske inicijative ili udruge, a koji ujedno imaju pozitivan kulturno-društveni utjecaj su ciljani projekti ili realizacije.
Prijave / projekti se šalju na info@eutropian.org ,a potrebno je priložiti ispunjenu anketu (text file ovdje ili word file ovdjee), 3-5 fotografija / prikaza u rezoluciji 300 dpi te postojeću dokumentaciju; letke, izvještaje i slično (maksimalno 5. stranica). Planira se izdavanje knjige koja bi obuhvatila sve slične europske projekte.

Raspored održavanja radionica:

Budimpešta  travanj 7.-9.
Madrid travanj 21.-23.
Rim svibanj 5.-7.
Rotterdam svibanj 28.


Mercado de la Cebada, Madrid. Više primjera potražite ovdje.

Više o Eurotopianu saznajte ovdje, a za bilo kakva pitanja se obratite na info@eutropian.org.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: