Predavanje

Fragmenti suvremene hrvatske arhitekture: 3LHD

Autor/izvor: UHA 10/10/2011

U utorak 11.10.2011 u 19,00 sati u Likovnom centru Rupčić, Rimska 8, Sisak, predavanje će održati Saša Begović iz 3LHD-a i prikazati recentne radove ureda.

Ciklus predavanja Fragmenti suvremene hrvatske arhitekture čine predavanja šest pozvanih međunarodno priznatih arhitekata koji su svojim konkretnim arhitektonskim realizacijama i širim kontekstima djelovanja pomogli u afirmaciji suvremene hrvatske arhitekture.

Kroz svoja tematske, vizualno atraktivne prezentacije arhitekti će predstaviti i promovirati svoj recentni rad kao i problematiku suvremene arhitektonske produkcije unutar šireg društvenog konteksta. 

Predavanja će se održati tijekom listopada, studenog i prosinca 2011. godine u prostoru Likovnog centra Rupčić, te u Kući Mueller u Rimskoj 11 (skladišnom dijelu ugaone dvokatnice sagrađene između 1858.-1861. godine, koja ima visoku ambijentalnu i arhitektonsko-tipološku vrijednost u kontekstu Siska i njegove gospodarske povijesti - lociranjem predavanja u takvom prostoru dodatno se proširuje kontekst prepoznavanja i valorizacije sisačke graditeljske baštine)

Ciljevi ovog ciklusa predavanja su: afirmacija i promocija suvremene hrvatske arhitekture, stvaranje informacijske, valorizacijske i edukativne platforme u svrhu revitalizacije industrijske i druge funkcionalno neiskorištene arhitektonsko-urbanističke baštine Siska, te jačanje lokalnih kulturno-edukativnih potencijala.

Saša begović / 3LHD
3LHD-recentni radovi

Vrijeme: Utorak, 11/10/2011 u 19,00 sati
Lokacija: Likovni centar Rupčić, Rimska 8, Sisak

3LHD je arhitektonski studio koji vode partneri – arhitekti Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić i Silvije Novak.

3LHD djeluje od 1994. godine i iza sebe ima mnogobrojne projekte i realizacije u Hrvatskoj i inozemstvu koje su nagrađivane najvažnijim hrvatskim i internacionalnim nagradama. 
Za projekt i realizaciju memorijalnog Mosta hrvatskih branitelja u Rijeci 3LHD je nagrađen najvažnijom svjetskom nagradom za mlade nadolazeće arhitekte AR+D award, koju dodjeljuje najugledniji svjetski arhitektonski časopis The Arthitectual Review. Za isti projekt 3LHD je osvojio i najvažniju hrvatsku arhitektonsku nagradu Viktor Kovačić za najbolju realizaciju 2001. godine. Most je još dobio priznanja Piranesi (Piran, Slovenija), Bauwelt (Berlin, Njemački) i od prije neki dan nagradu najvažnijeg američkog časopisa za dizajn I. D. Magazine. 
Za projekt kuće Vila Klara 3LHD je nagrađen državnom nagradom Vladimir Nazor za 1999. godinu, a 1996. pobijedili su na 24. salonu mladih sa projektom Hotel M te su dobili priznanje za nacionalni muzej Koreje u Seoulu.
Projekti 3LHD-a prezentirani su u najuglednijim svjetskim časopisima kao japanski A+U, britanski The Architectual Review, njemački DB, talijanski Interni, hrvatski Oris itd. 
Arhitekti 3LHD-a održali su predavanja na mnogim internacionalnim fakultetima i institucijama kao što su RIBA London (UK), Arhitektonski Trijenale u Künstlerhaus u Beču, arhitektonski fakulteti u Gracu, Beču, Minhenu. 
Radovi 3LHD-a izlagani su u Beču, Kopenhagenu, Londonu, a 3LHD je upravo pozvan u New York na veliku izložbu Open: new design for public space u Van Alen Intitute u društvu najeminentnijih svjetskih arhitekata kao N. Foster, P. Eisenman, W. Alsop, Diller&Scofidio. Pobjedili su na natječaju za hrvatski paviljon za svjetsku izložbu EXPO 2005 u gradu Aichi u Japanu. 2009. godine su dobitnici nagrade ''Vladimir Nazor'' Ministarstva kulture RH za Centar Zamet, dobitnici su nekoliko nagrada za Sportsku dvoranu Bale (nagrada IOC/AKS 2009., Kamen u arhitekturi 2009.).

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: