Izložba

Franco Albini: Suština forme

Autor/izvor: oris 08/11/2016

U utorak, 8. studenoga 2016.  u 18 sati, Oris Kuća arhitekture i Talijanski institut za kulturu u suradnji s Fondazione Franco Albini pozivaju Vas na izložbu Suština forme– projekti Franca Albinija i na predstavu Hrabrost vlastitog vremena - osobe i značaj Pokreta moderne.

U predstavi se govori o stvaranju moderne arhitekture i životima ljudi koji su se borili za osnivanje Pokreta društvenog oslobađanja, o ljudima koji su kroz arhitekturu promijenili Italiju, njenu sliku i način života i o tome kako se stvarala moderna arhitektura u Italiji u periodu fašizma - radoznalost, eksperimentiranje, borba za slobodu mišljenja i etiku struke.

Paola Albini je osmislila, napisala i režirala priču o vrijednostima koje su svojstvene Pokretu moderne i ishodištu Dizajna.

Glavna tema je preuzeta iz djela La Gibigianna Marie Brandon Albini (sestre Franca Albinija), koja se osvrće na Italiju između dva rata i na intelektualce tog vremena, koristeći pritom zapise Albinija, Giuseppea Pagana, Edoarda Persica, BBPR-a, Gioa Pontija, Maria Palantija, Ignazia Gardella, Raffaella Giollija i mnogih drugih - pisma, članke i publikacije pronađene u raznim arhivima koje nadopunjuju video materijali i fotografije.

To je priča o Racionalizmu u Italiji, o središnjoj ulozi grada Milana i o muškarcima i ženama koji su se borili za samostalno i slobodno donošenje odluka, što su ponekad plaćali i  vlastitim životom.

Riječi koje izgovara Enrico Ballardini, isprepleću se s glazbom Giorgia Gabera, Whittakera, Giorgia Stehlera, Danielea Silvestria, Paole Turci i Fabrizia De Andréa i improvizacijama maestra Alessandra Nidija   (koji je surađivao s vrlo značajnim umjetnicima kao npr.: Whittaker, Max  Gazzè, Elio Le storie tese, Franco Battiato i mnogi drugi.

Enrico Ballardini - glumac
Alessandro Nidi -  pijanist/ skladatelj

ULAZ SLOBODAN

Izložba ostaje otvorena do 24. studenog 2016. godine

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: