Poziv

Future Architecture Platform - poziv

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 20/12/2015

Pozivaju se svi mladi kreativci iz različitih disciplina da se prijave na The Future Architecture Platform do 20. prosinca 2015.

Arhitektura je sklona predviđati uvjerljivu budućnost. Kroz povijest je iskorištavala inovativnost i demonstrirala kako kultura, kreativni način razmišljanja i međudisciplinarnost svi zajedno doprinose oblikovanju i definiranju gradova, ekonomije, društvene kohezije i okoliša. Otvaranjem široke rasprave 14 europskih organizacija je udružilo snage u kreiranju platforme koja je u potrazi za individualcima i kolektivima sa vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi.

The Future Architecture Platform pokreće otvoreni poziv za ideje. Kako bi se iskomunicirali društveni, ekološki, ekonomski i projektantski potencijali arhitekture najširoj mogućoj publici diljem Europe, tražimo ambiciozne individualce iz različitih disciplina za predstavljanje i apliciranje novih ideja na današnju arhitekturu i onu bliske budućnosti. Poziv je otvoren ne samo za arhitekte, nego i urbaniste, kustose, krajobrazne arhitekte, dizajnere, umjetnike, filmaše i bilo koje druge profesionalce u nastajanju koji razmišljaju, istražuju, oblikuju i uključuju se u našu životnu okolinu.

Platforma se temelji na društvenoj misiji europske arhitekture kao temeljne kultutrne sile koja ima potencijal za poboljšanje kvalitete života. Pridružite nam se u promišljanju i zamišljanju arhitekture ako ljudsko usmjerene djelatnosti, jedne koja ima transformativni potencijal za upućivanje na i rješavanje problema koji se proteže daleko izvan građevina.

Poziv za ideje će se zatvoriti 20. prosinca 2015. godine.

Do 20. siječnja 2016. godine članovi institucija koje su dio platforme i javnost će odabrati kandidate na temelju njihovih ideja iz različitih kreativnih disciplina. To će pomoći izgraditi nove i zanimljive vizije i njegovati odnose između arhitekture i, u ovom slučaju, mreže muzeja i festivala koje su članice platforme. Izabrani kandidati biti će pozvani na sudjelovanje na konferenciji od 18. do 20. veljače 2016. godine u Muzej za arhitekturu i dizajn u Ljubljani, gdje će biti pozvani da prezentiraju svoju ideju i viziju za budućnost arhitekture. Od svih ideja odabrati ćemo ograničen broj sudionika koji će postati dio programa izložbi, konferencija, predavanja i radionicakoje će trajati između 1. ožujka i 31. listopada 2016. po cijeloj Europi.

Tko se može prijaviti? Možete se prijaviti ukoliko:
- ste mlađi od 40 godina na dan kad je otvoren poziv
- možete dokumentirati profesionalna dostignuća (radovi, provizije, izložbe, publikacije, recenzije, potpore, nagrade)
- vaš posljednji projekt nije stariji od dvije godine
- vaš rad nije široko prepoznat ili potvrđen od strane kritičara, kustosa i producenata (tražimo mlade nadolazeće talente u nastajanju koji još nisu uživali široku prepoznatljivost u Europi)
Gdje se može prijaviti?
www.futurearchitectureplatform.org

Što je Future Architecture?
Future Architecture je prva paneuropska platforma za arhitekturu, muzeje, festivale i producente; donošenje ideja o budućnosti gradova i arhitekture bliže široj publici. Naši ciljevi:
- Promisliti budućnost. Istaknuti ćemo talentiranu generaciju u nastajanju iz različitih disciplina i istražiti i podijeliti ideje o budućnosti gradova i arhtiekture.
- Razmijeniti. 14 organizatora iz 13 zemalja će stvoriti paneuropski program, posjetiti kreativce u nastajanju i prezentirati svoje ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, u knjigama i na internetu.
- Podignuti svijest. Platforma će složena pitanja objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
- Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality label će prepoznati organizatore koji rade s kreativcima u usponu i prepoznati njihovu predanost ciljevima platforme.

Tko je dio Future Architecture platforme?
Koordinirajući tijelo: Muzej arhitekture i dizajna u Ljubljani (Slovenija)
Članovi: Muzej arhitekture u Wrocławu (Poljska), Beogradski međunarodni tjedan arhitekture (Srbija), Narodni muzej umjetnosti 21. stoljeća u Rimu (Italija), Kuća arhitekture u Grazu (Austrija), Arhitektonski festival Kopenhagen (Danska),Arhitektonski tjedan u Tiranu (Albanija), Dizajn Biotop u Ljubljani (Slovenija),Arhitektonski trijenale Lizabon (Portugal), Ruby Press, Berlin (Njemačka), Švicarski arhitektonski muzej u Bazelu (Švicarska), Arhitektonski tjedan u Prištini (Kosovo),CANactions u Kijevu (Ukrajina), Oris Kuća arhitekture (Zagreb).

The Future Architecture Platform želi uvesti i slaviti inovaciju, eksperimentiranje i ideje generacije koje će projektirati arhitekturu i izgraditi europske gradove u narednim godinama. Time će se promovirati europska inovacija, atrhitektura, kultura, znanje i društveni kapital kroz jednu zajedničku platformu.

izvor: oris.hr

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.