Predavanje

Hands-on urbanizam

Autor/izvor: DAZ 06/10/2014

U utorak 14. listopada 2014. u 19.00 sati u Pogonu Jedinstvo Elke Krasny će održati predavanje uz izložbu Hands-on Urbanism - The Right to Green, koja će biti otvorena dan ranije u 20h.

Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Ministarstva kulture RH organizira predavanje, prezentaciju, izložbu i okrugli stol na temu Hands-on Urbanism.

Hands-On Urbanism. The Right to Green istražuje urbano vrtlarstvo i agrikulturu kroz optiku specifičnih povijesnih konstelacija, migracijskih dinamika i prostornih politika. Kustosica izložbe je kulturna teoretičarka Elke Krasny, a izložba je inicijalno oblikovana 2012. god. za Arhitektonski centar u Beču. Na poziv Davida Chipperfielda predstavljena je iste godine i na Bijenalu arhitekture u Veneciji. Izložba kritički razotkriva slojevitu povijest koju su ispisale građanske inicijative nastojeći prebroditi urbanu krizu, pružiti otpor ekonomskim pritiscima i oblikovati zajednice građana.

Ovi bottom-up pokreti i samoorganizirane prakse, često u suradnji s arhitektima/cama ili umjetnicima/cama, poticajni su činovi urbanih promjena. Sudbina prazne parcele zacrtana je sjemenjem. Uz Elke Krasny sudjeluju Saša Šimpraga (1postozagrad) i Antonija Komazlić (parkticipacija),a  moderatorica je Sonja Leboš.

Otvorenje izložbe je 13. listopada 2014. u 20.00 sati u Pogonu Jedinstvo. Izložba ostaje otvorena do 23. listopada, radno vrijeme izložbe je od ponedjeljka do subote 17h - 20h te nedjeljom od 11h – 15h.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku