Predavanje

Hands-on urbanizam

Autor/izvor: DAZ 06/10/2014

U utorak 14. listopada 2014. u 19.00 sati u Pogonu Jedinstvo Elke Krasny će održati predavanje uz izložbu Hands-on Urbanism - The Right to Green, koja će biti otvorena dan ranije u 20h.

Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Ministarstva kulture RH organizira predavanje, prezentaciju, izložbu i okrugli stol na temu Hands-on Urbanism.

Hands-On Urbanism. The Right to Green istražuje urbano vrtlarstvo i agrikulturu kroz optiku specifičnih povijesnih konstelacija, migracijskih dinamika i prostornih politika. Kustosica izložbe je kulturna teoretičarka Elke Krasny, a izložba je inicijalno oblikovana 2012. god. za Arhitektonski centar u Beču. Na poziv Davida Chipperfielda predstavljena je iste godine i na Bijenalu arhitekture u Veneciji. Izložba kritički razotkriva slojevitu povijest koju su ispisale građanske inicijative nastojeći prebroditi urbanu krizu, pružiti otpor ekonomskim pritiscima i oblikovati zajednice građana.

Ovi bottom-up pokreti i samoorganizirane prakse, često u suradnji s arhitektima/cama ili umjetnicima/cama, poticajni su činovi urbanih promjena. Sudbina prazne parcele zacrtana je sjemenjem. Uz Elke Krasny sudjeluju Saša Šimpraga (1postozagrad) i Antonija Komazlić (parkticipacija),a  moderatorica je Sonja Leboš.

Otvorenje izložbe je 13. listopada 2014. u 20.00 sati u Pogonu Jedinstvo. Izložba ostaje otvorena do 23. listopada, radno vrijeme izložbe je od ponedjeljka do subote 17h - 20h te nedjeljom od 11h – 15h.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: