Nagrada

Hrvatski arhitekti pobijedili u New Yorku

Autor/izvor: DAZ 15/02/2013

Tim mladih zagrebačkih arhitekata osvojio je na internacionalnom natječaju Gowanus by Design: Water Works u konkurenciji 150 radova 1. nagradu u kategoriji Community Programming.

Josip Zaninović, Krešimir Renić, Ana Ranogajec, Tamara Marić i Branko Palić osvojili su svojim projektom „Flood Courts Gowanus“ 1. nagradu na natječaju Gowanus by Design: Water Works kojim su se tražila inovativna rješenja za zonu kanala Gowanus u Brooklynu u New Yorku baveći se primarno pitanjem vode u urbanom okolišu kao elementom rekreacija, dnevne upotrebe ili tretiranje zagađene vode.

Ovo je drugi natječaj koji se bavi temom revitalizacije zagađenog Gowanus kanala u Brooklynu. Dok je prvi zadatak bio urbanističko programsko rješavanje prostora cjeline kanala, u ovome natječaju koncentracija je usmjerena na zadani javni blok na vrhu kanala, gdje se istraživala nova urbana tipologija spoja postrojenja pročišćivača kanala s rekreacijskim i društvenim centrom.

Više o natječaju, nagrađenom radu naših mladih arhitekata i ostalim radovima pogledajte ovdje.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: