Poziv

HSUCDP poziva arhitekte na suradnju

Autor/izvor: DAZ 05/11/2015

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize – HSUCDP u okviru neprofitabilnog projekta „Model osnaživanja i jačanja samozapošljavanja – MOJA'S“ poziva arhitekte na suradnju na projektu uređenja interijera i prilagodbe za osobe smanjene pokretljivosti.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize – HSUCDP nacionalni je savez udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, koji djeluje od 1968. godine te okuplja 35 udruga u Republici Hrvatskoj. Djelovanje HSUCDP-a usmjereno je na poboljšanje kvalitete života te omogućavanje jednakih mogućnosti osobama s cerebralnom paralizom.

Krajem 2015. godine započet je rad na projektu „Model osnaživanja i jačanja samozapošljavanja – MOJA'S“ kroz koji se razvijaju socijalno poduzetničke aktivnosti kojima se povećava zapošljivost osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih žena starije životne dobi kroz osnivanje i uspostavu socijalnog poduzeća za proizvodnju i plasiranje posebno dizajniranih proizvoda sačinjenih od recikliranog tekstilnog materijala. Za obavljanje djelatnosti u okviru projekta Savezu je na korištenje dodijeljen prostor veličine 227,7 m2 u vlasništvu Republike Hrvatske na adresi Marina Tartaglie 2 koji se sastoji od dva odvojena dijela. U uređenom dijelu od 106,9 m2 HSUCDP obavlja svoje uredsko i projektno djelovanje, dok je drugi prostor površine 120,8 m2 neuređen (niski roh-bau) potreban za provedbu projekta MOJA'S. Uvjeti projekta MOJA'S nisu dozvoljavali uređenje prostora za projektne aktivnosti te stoga HSUCDP poziva članove Društva arhitekata Zagreba na pro bono sudjelovanje u izradi arhitektonskog projekta uređenja interijera i prilagodbe za osobe smanjene pokretljivosti te njihov rad u prostoru. S obzirom da je projekt MOJA'S neprofitabilan i doprinosi zajednici težeći poboljšanju pristupa tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju.

Zainteresirane kolege molimo da se jave na e-mail:  karmen.petricevic@d-a-z.hr

Više pročitajte u dopisu Saveza te potražite na web stranicama ili e-mailu: hsucdp@hsucdp.hr ili na tel/fax 014666327

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: