Natječaj

II. biennale hrvatske mlade fotografije

Autor/izvor: www.vizkultura.hr 26/08/2013

Pozivaju se svi fotografi stariji od 18, a mlađi od 30 godina, da se prijave na natječaj II biennala hrvatske mlade fotografije. prijave su otvorene do 1. listopada 2013.

Ovo biennale podrazumijeva projekt nastao od strane studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru u korelaciji s Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar, organiziran s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti.

Tijekom tromjesečnoga javnog Natječaja, koji traje od 01. srpnja do 1. listopada 2013., ravnopravno bi se obuhvatila umjetnička dostignuća profesionalnih autora, članova fotoklubova Hrvatskoga fotosaveza, kao i brojnih amatera, ukratko svih koji spadaju unutar dobne granice od 18 do 30 godina starosti. Dva stručna žirija, sastavljena od stručnjaka i profesionalaca, vodeći se isključivo kvalitetom i visinom umjetničke vrijednosti, izabrat će najbolje od pristiglih fotografija, koje će u finalu projekta biti izložene u izložbenom prostoru Galerije umjetnina. Prvi, tročlani žiri, izvršit će predselekciju radova pristiglih putem elektroničke pošte, a drugi, peteročlani žiri, izabrat će najbolje od preostalih izrađenih radova, koji će biti izloženi u studenom, u izložbenom prostoru Kneževe palače u Zadru. Tema natječaja je “Čovjek i prostor“.

Fotografije je potrebno slati na e- mail adresu: biennalehmf@gmail.com

Ova izložba bi, prema zamisli, mogla biti važan iskorak u životu mlade zadarske populacije jer bi značila integraciju njihovih kulturnih prezentacija izravno u kulturno tkivo grada. Ravnopravno šireći domenu na čitav prostor Republike Hrvatske na jednom bi smo mjestu, u gradu sa značajnom fotografskom tradicijom, dobili ono najbolje što su mladi u Hrvatskoj spremni ponuditi.

Plakat natječaja potpisuje dizajner Sandro Dujmenović čije radove možete pogledati na stranicama:sandrosandro.com behance.net/sandrodujmenovic

Više o projektu zainteresirani mogu pogledati na službenim stranicama biennala http://biennalehmf.wix.com/bhmf te svakodnevno pratiti putem facebook stranice facebook.com/biennalehmf

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku