nekrolog

In memoriam: Neda Cilinger

Autor/izvor: DAZ/AF 29/07/2020

S velikom tugom javljamo da nas je nakon kratke i teške bolesti napustila prof. Neda Cilinger.

Prof. Cilinger diplomirala je 1987. g. na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu pod mentorstvom prof. Nevena Šegvića nakon čega se zapošljava u GP Industrogradnja. S Eminom Kulenović 1992. g. osniva Arhitektonsku radionicu EN kroz koju ostvaruju niz interijera među kojima se ističe izvorno rješenje kluba Aquarius.

Nastavničku karijeru započinje 2000. g. kao honorarni asistent prof. Ivana Crnkovića pri kolegiju Interijer. Odonda je prof. Cilinger djelovala na dvije katedre i cijelom nizu kolegija, ali njezin stručni i nastavni fokus uvijek se (do)ticao fenomena boje i svjetla u arhitekturi.

S tim u vezi, ostaje žal za nerealiziranim Muzejem osjetila, prijedlogom prof. Cilinger s početka dvijetisućitih za preoblikovanje tunela Grič u multisenzorsko mjesto edukacije i razonode (http://www.oris.hr/hr/casopis/clanak/[68]misliti-grad,995.html).

Uz stručno i nastavno djelovanje prof. CIlinger bila je vrlo aktivna i u strukovnim udruženjima, napose Komori arhitekata, gdje je sudjelovala u vođenju radionica za djecu Hura arhitektura! kroz koje su osnovnoškolska djeca senzibilizirana za doživljaj, vrednovanje i kreiranje izgrađenog okoliša.

Hvala Vam za sve, draga Neda. Vaš grleni smijeh još dugo će odzvanjati hodnicima Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nekrolog prenosimo sa FB stranice Arhitektonskog fakulteta.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: