Projekt

Instalacija na Times Squareu za Valentinovo

Autor/izvor: DAZ/Fani Frković 14/02/2012

Danski ured BIG ove godine je za Valentinovo priredio skulpturu ogromnog interaktivnog srca koja je postavljena na Times Squareu u New Yorku. Srce sastavljeno od 400 prozirnih LED akrilnih cijevi reagira na pomicanje ljudi, zrak i dodir te ovisno o tome počinje pulsirati kao pravo srce.

Instalacija nazvana BIG(heart)NYC, visoka je oko 3 metra i smještana na Times Squareu pored poznatog crvenog kioska TKTS s tribinama koje postaju savršeno mjesto za sjedenje i gledanje pulsiranja ovog velikog srca. Cilindrične cijevi koje su sastavni dio ove instalacije emitiraju crveno svjetlo, koje se aktivira pritiskom na tipku, ali intenzitet kucanja ovisi o ljudskoj interakciji. Tako uz ljubav prolaznika nastaje i simbol ljubavi obavijen reflektirajućim svjetlima Times Squarea. Što je više ljubavi to srce brže kuca.

To je inače, četvrto izdanje instalacije na Times Squareu za Dan zaljubljenih koje organizira Times Square Alliance. Njihov cilj je na Times Square, koji je simbol urbanog života, dovesti i dašak kulture. Svake godine prirede više događanja, performansa, instalacija i sve što predstavlja najnoviju urbanu kulturu.
Fotografije: BIG
 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: