Umjetnost

Internacionalni laserski samit jeftine grafike u Laubi

Autor/izvor: DAZ / lauba.hr 17/11/2015

Internacionalni laserski samit jeftine grafike poslije Berlina, Amsterdama, Beograda, Basela i Beča po prvi put predstavlja suvremenu umjetničku scenu s prostora Hrvatske i Balkana 18. i 19. studenog u Zagrebu u Laubi s početkom u 20h.

Nakon uspješne turneje širom Balkana i Europe umjetnički kolektiv Turbosutra u suradnji s Laubom predstavlja Internacionalni laserski samit jeftine grafike u Zagrebu. Tijekom dvije večeri, 18. i 19. studenog, u Kuću za ljude i umjetnost dovodimo pop-up izložbu kojom ćemo predstaviti suvremenu umjetničku scenu s prostora Hrvatske i Balkana te šire, a svim posjetiteljima dajemo priliku kupnje grafika po principu 1 grafika 10 kuna.

Ideja Laserskog samita jeftine grafike je predstaviti radove preko 100 dizajnera s prostora Hrvatske i Balkana, ali i cijelog svijeta. Radovi će biti isproducirani na standardnom uredskom papiru (80 g i A4 format), otisnuti na laserskom printeru u crno - bijeloj tehnici, kako bi bili dostupni najširoj publici. Ovaj događaj na originalan način oslikava duh vremena u kojem živimo i otvoreno govori o položaju dizajnera i umjetnika u suvremenom društvu.

Laserski samit prvi je put bio predstavljen u Beogradu  2009. godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju. U međuvremenu je postao globalni fenomen koji okuplja mlade kreativce, ali i zvijezde iz oblasti dizajna, ilustracije i vizualnih komunikacija s ciljem promocije i afirmacije grafičkog dizajna među najširom publikom, na veoma svjež i neobičan način.

Internacionalni Laserski samit jeftine grafike ove se godine u Zagrebu održava u organizaciji umjetničkog kolektiva Turbosutra i Laube - Kuće za ljude i umjetnost. Projekt je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Više informacija o vizualnom i glazbenom programu možete pročitati na FB eventu događaja ili mailom na info@lauba.hr.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku