Izložba

Introvertura Numena u Puli

Autor/izvor: DAZ 23/03/2012

Nedavno postavljena instalacija grupe Numen/For Use unutar prostora bivše crkve u Puli (danas muzejsko-galerijski prostor Sveta Srca) izazvala je velik interes domaćih i stranih portala i medija. Središnja instalacija između više izloženih neutilitarnih projekata je Tuft koji je derivat i napredna verzija prethodnih projekata Selotejp i Net. Ako još niste, do 29.03.2012. stignete pogledati izložbu u Puli, a u nastavku slijede fotografije instalacije.

Izložba Introvertura pregled je svjetlosnih skulptura i neutilitarnih projekata. Dobro poznata instalacija Selotejp/Tape, koja je postavljena u potkrovlju stare tiskare Muzeja suvremene umjetnosti Istre tijekom manifestacije Tu smo 2.

Nikola Radeljković iz kolektiva Numen/For Use pojasnio je da im je u Svetim srcima cilj bio poigrati se prostorom:
Na poseban smo način povezani i inspirirani Pulom. Cilj nam je da se kulturne manifestacije ne događaju samo u Zagrebu ili u velikim centrima, već da se u gradu punom potencijala kakav je i Pula nude projekti koji u Hrvatskoj još nisu prezentirani. Zadnje se četiri godine bavimo raznim neutilitarnim projektima, a instalacijama kao što su “Tape” ili “Tuft”, koji će biti predstavljen u Puli, želimo potaknuti ljudsku interakciju unutar tih prostora. (Glas Istre)Središnja instalacija koja je postavljena u Svetim srcima je Taft, a ostvarena je u suradnji s tvrtkom Regeneracija iz Zaboka. Instalacija se sastoji od 50 četvornih metara rukom tkanog vunenog tepiha od kojeg je izrađen trodimenzionalni objekt koji visi u zraku. Kao i s instalacijom Tape i u Tuft se može ulaziti i doživjeti jedan sasvim drugačiji svijet. Na izložbi su predstavljene i svjetlosne instalacije koje putem zrcaljenja stvaraju privid beskonačnosti prostora i koje u gledatelju stvaraju doživljaj gubitka tla pod nogama.


Fotografije: Numen/For Use

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: