Izložba

Izložba Luke Korlaeta

Autor/izvor: DAZ 27/11/2015

U ponedjeljak 30. studenog u 12h ispred predavaone 317 na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu otvara se izložba radova arhitekta dr. sc. Luke Korlaeta. Izložbu će otvoriti voditelj Kabineta za stanovanje, prof. Mladen Jošić.

Rođen 1974. u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu i XVI. gimnaziju. Od 1993. studira na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tokom studija polaznik je nekoliko arhitektonsko-urbanističkih radionica. Dobitnik je nagrade prof. Filipovića (za projekt obiteljske kuće, IV. sem.) i Rektorove nagrade (za projekt rekonstrukcije donjogradskog bloka, IX. sem.). Diplomirao 2001. godine (mentor prof. dr. Hildegard Auf Franić). Apsolvirao poslijediplomski doktorski studij 'Prostorno planiranje, urbanizam i parkovna arhitektura' te 2006. obranio znanstveni ogled s temom “Usmjerena planska stanogradnja Nizozemske, Austrije-Beča i Hrvatske” (mentor prof. dr. Srečko Pegan). 2015. godine obranio disertaciju pod naslovom “Prostorni razvoj stana u Zagrebu 1975-2005. u okvirima društveno poticanih programa stanogradnje” (mentor prof. dr. Ljerka Biondić). Stručni ispit položio 2007. godine.

Sudjeluje u nastavi kolegija Uvod u projektiranje stambenih zgrada, Projektnom studiju I i II (obiteljska kuća i višestambena zgrada) na Preddiplomskom studiju, te Radionici arhitektonskog projektiranja I na Diplomskom studiju, kao i terenskoj nastavi (Dalmacija, Slavonija, Sjeverozapadna Hrvatska). Mentor na brojnim studentskim radionicama. Od 2012. godine koordinator za program Erasmus (s doc. dr. Zrinkom Barišić Marenić). Uređuje promo-brošuru Fakulteta.

Radovi prikazani na izložbi nastali su u posljednjih pet godina i poredani su od najvećeg zahvata ka najmanjem. Svako od prikazanih mjerila podjednako je izazovno i adresira slične teme - pristupačnost / otvorenost / bolju povezanost kao preduvjet za susret i razmjenu te zamućivanje granica između unutarnjeg i vanjskog prostora.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku