Izložba

Izložba projekata i realizacija u Udruženju arhitekata Međimurja

Autor/izvor: UAM 23/05/2012

UAM (Udruženje arhitekata Međimurja) vas poziva na otvorenje 9. beinalne izložbe Projekti i realizacije 2010-2011 u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec, u četvrtak 24.05.2012. u 19 sati.

Od osnivanja 1994. godine, Udruženje arhitekata Međimurja predstavlja se javnosti kroz bienalne izložbe arhitektonskog stvaralaštva svojih članova. UAM broji četrdeset i devet članova, koji djeluju na području prostornog planiranja, arhitektonskog projektiranja, dizajna te obrazovanja i u upravi.

Shvačanje arhitekture kao precizan odraz društvenoga, gospodarskog stanja i stanja kulture jedne sredine čini utvrđivanje i bilježenje takve slike važnom i za društvo. U taj kontekst UAM stavlja radove prikazane na ovoj 9. bienalnoj izložbi Udruženja arhitekata Međimurja pod naslovom „PROJEKTI I REALIZACIJE 2010-2011“.

Svaki zahvat u prostoru je ujedno i redefiniranje prostora. Projektiranje i oblikovanje samog prostora i građevina kao jednog od čimbenika prostora sežu od prostornog i urbanističkog planiranja do tehničkih izvedbenih detalja. Upuštajući se u proces projektiranja arhitekt mora sagledati prostorne i vremenske okvire, datosti lokacije, funkciju u smislu kratkoročnih i dugoročnih potreba investitora, tehničke mogućnosti i ograničenja koja nameće izbor materijala, a ne smije zanemariti ni financijski aspekt. Uz to arhitekt prema osobnoj senzibilnosti ostvaruje implicitne ciljeve svakog projektnog zadatka, arhitektonsko – oblikovnog ali i socijalnog i društvenog konteksta.

Sadašnji trenutak nameće dodatne izazove, kratkoročne u obliku ekonomske krize i dugoročne u obliku ograničenosti resursa; teme kao energetska učinkovitost, održiva gradnja, nisu više u domeni entuzijastičkih pojedinaca, već su strukovna svakodnevnica. Projekte iz područja arhitekture i urbanizma, realizirane projekte i natječajne radove predstavlja dvadesetak arhitektica i arhitekata. Izložba ima revijalni karakter, i rezultat je snimke postojećeg stanja recentne arhitektonske produkcije u užoj regiji.

Poseban akcent i odmak od uobičajenog koncepta izložbe tvori analitički prikaz radne grupe UAM-a na temu reciklaže urbanih teritorija, sa centralnim pitanjem “Gdje i kako oživjeti grad?”, fokusiran na grad Čakovec.

Upravni odbor UAM-a:

Davorka Kovač, dipl. ing. arh.
Sanda Grgurić Sovar dipl. ing. arh.
Zdravko Ptiček, dipl. ing. arh.
Reno Vrbanec, dipl.ing.arh. /predsjednik/
Nena Vuković Varga, dipl. ing. arh.

Više info na: UAM

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: