Raspis

Javni poziv za projekt „Mjestimice svjetlo“

Autor/izvor: DAZ 25/06/2015

Interdisciplinarni projekt osvjetljavanja gornjogradskih eksterijera svjetlosnim instalacijama - Mjestimice svjetlo - ove godine doživljava svoje drugo izdanje. O lokacijama, rokovima i načinu sudjelovanja pročitajte u nastavku.

Raspisuje se Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru Gornjeg grada i pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta „Mjestimice svjetlo“. Projekt će se realizirati početkom studenog 2015. godine na sljedećim gornjogradskim lokacijama: Vranyczanyeva poljana, Tomićeva ulica (stepenice pored uspinjače), Ilirski trg 2 (park/šetnica prema Dubravkinom putu). Natječaj je otvoren do 12. srpnja 2015. godine.

Interdisciplinarni umjetnički projekt "Mjestimice svjetlo" predstavlja nove perspektive promišljanja neiskorištenih javnih prostora i propituje probleme urbanog razvoja određenog dijela grada. Kroz privremene umjetničke instalacije i interdisciplinarne projekte koji svjetlo koriste kao primarni umjetnički medij naglašavaju se i „osvjetljavaju“ urbani problemi te se ukazuje na potencijal odabranih lokacija. Umjetničkim sadržajem želi se reaktivirati javni prostor i kroz umjetničke intervencije, arhitektonsko-urbanistička i dizajnerska rješenja, performativne i participativne radove i akcije potaknuti interakciju stanovništva i prostora.


Ilirski trg


Tomićeva


Vranyczanyeva poljana

Ideja i realizacija projekta: Tamara Brixy, Marta Klepo, Tereza Teklić i Katarina Zlatec

Opći uvjeti natječaja:
1. Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani pojedinci ili kolektivi s područja Republike Hrvatske;
2. Na natječaj se mogu prijaviti već postojeći radovi, odnosno novi radovi koji se mogu postaviti na lokacijama propisanima u natječaju. Mogu se predložiti projekti i intervencije na drugim lokacijama Gornjeg grada, uz detaljno obrazloženje odabira lokacije;
3. Isti prijavitelj može prijaviti najviše do dva rada po lokaciji;
4. Svaka prijava mora sadržavati osnovne podatke o predlagatelju (ime, prezime, kontakt, kratku biografiju), sažeti opis projekta (max. 250 riječi), sažeti tehnički opis rada, lokaciju za koju se rad prijavljuje s opisom izvedbe, podatak radi li se o već izvedenom ili izlaganom radu, troškovnik ukoliko se radi o novoj produkciji te skice i/ili foto/video-dokumentaciju;
5. Prijave se primaju na e-mail: natjecaj@mjestimice-svjetlo.org.

O prošlogodišnjem izdanju i svjetlosnim intervencijama na Gornjem gradu smo pisali ovdje.

www.mjestimice-svjetlo.org
info@mjestimice-svjetlo.org

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: