City Acupuncture

Krenule prve realizacije projekta Akupunktura grada

Autor/izvor: DAZ 15/05/2013

Nakon održanih radionica u Skopju, Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, krenule su realizacije, malih urbanih intervencija u sklopu programskog ciklusa City Acupuncture – Akupnktura grada

U Beogradu su s dolaskom lijepog vremena krenule i prve od svih odabranih intervencija za izvedbu interdisciplinarne radionice “Akupunktura grada” koja je održana u listopadu prošle godine.

"Dobri duhovi Savamale simbolično predstavljaju personifikaciju problema života u Savamali. Naš prvi “ghost” bi trebao ukazati da obod Savamale koji graniči sa Savom treba imati veću povezanost s njom. Drugi je bakica koja plete zato što kod luke u Savamali rade bake koje na ulici prodaju svoj ručni rad i stalno ih tjeraju. Treći je duh lika ludog za noćnim životom, a tu je i dobroćudni duh bullterijera jer i kuće trebaju naći ovdje svoje mjesto." - objašnjavaju autori iz studija “Kriška”.

Posljednji duh se nalazi u neposrednoj blizini Mikser-a i predstavlja potrebu za zelenim površinama u kvartu, a iz “Kriške“ se nadaju da će se duhovi pojaviti na još zidova Savamale. U Beogradu se očekuje izvedba još pet zanimljivih rješenja s radionice.

Istovremeno u Zagrebu se u punom zamahu pripremaju realizacije na području Trnjanske Savice s radionice održane krajem veljače. Prošli četvrtak tim za realizacije pozvao je učenike i roditelje kvartovskih škola (OŠ Jure Kaštelan i OŠ Trnjanska) na suradnju u izvedbi prva dva projekta u nizu: klopfer štangi, radnog naziva Pimp my Štanga; te PARKinga koji je u međuvremenu promijenio naziv u Kockica. U petak se vrijedna ekipa sudionika i organizatora uputila na Trnje i odradila pripremu za bojanje i uređenje klopfer štangi na kojem će djeca aktivno sudjelovati u utorak 21.05. 2013. Radionica s kredama na platou kod prostora za druženje, Kockice, bit će pak u subotu 25.05. 2013. od 10 sati. Pred nama je razdoblje intenzivnog rada u svim gradovima te s veseljem očekujemo otvorenje izvedenih realizacija.

Više informacija u City Acupuncture potražite ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: