Instalacija

Kuća Keret

Autor/izvor: DAZ 21/09/2012

U Varšavi se dovršava najtanja kuća na svijetu, koja u najširoj točki ima tek 133 centimetra. Zove se Kuća Keret i po poljskim se zakonima čak niti ne smatra građevinom.

Instalacija arhitekta Jakuba Szczesnyja iz poljskog kolektiva Centrala stisnula se u procjepu između dvije zgrade na adresama 22 Chłodna St. and 74 Żelazna i ima tri kata. U radionici izvan Varšave dovršava se metalna konstrukcija, a kuća bi trebala biti otvorena sredinom listopada.

Na tri razine smještene su spavaća soba, kupaonica i uredski prostor, a struju će "posuđivati" od susjedne kuće.

Prvi stanovnik kuće bit će poznati izraelski pisac Etgar Keret, gost Festivala europske kratke priče, kojemu su na hrvatski prevedene dvije zbirke priča, 8% ni od čega i Iznenada netko pokuca.

Nakon njega kuću će, i kao instalaciju i kao radni prostor, koristiti pisci, umjetnici i drugi kreativci iz čitavog svijeta. Očekuje sa će rezidencijalni program u Kući Keret postati značajna platforma "žive intelektualne razmjene". 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: