Sekcija mladih

Lijepa bolnica Goljak

27/03/2011

U subotu ,19. ožujka, održana je druga po redu radionica projekta Sekcije mladih DAZ-a Akupunktura Grada. U suorganizaciji s udrugom Lijepa Bolnica okupili su se studenti i mladi stručnjaci iz područja arhitekture, dizajna, krajobrazne arhitekture, medicine i antropologije kako bi kroz interdisciplinarnu suradnju predložiti male intervencije u kompleksu Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, na adresi Goljak 2. Cilj radionice bio je integrirati sve ideje u niz jedinstvenih rješenja koje će se predložiti bolnici i potencijalnim sponzorima za realizaciju, u svrhu poboljšanja uvjeta rada, terapije i boravka. Inicijativu cijelog projekta je pokrenula predsjednica udruge Lijepa bolnica Hana Fazlić, dr.med., dok projekt Akupunktura grada potpisuju Rene Lisac, dipl.ing.arh. i Kristina Careva, dipl.ing.arh. Voditelji ove, u potpunosti volonterske kreativne radionice, su studentice arhitekture Martina Kapuđija i Uršula Juvan.

Paralelno se odvijala i radionica s djecom koja borave u bolnici, kao dio projekta Arhitektura i djeca u organizaciji Hrvatske komore arhitekata. Kroz nekoliko interaktivnih razgovora, voditelji Mia Roth-Čerina, dipl.ing.arh. i Bojan Mucko, stud.fil. i kult.antrop. potaknuli su djecu na kreativnu reakciju prema postojećim prostorima bolnice. Prikupljeni rezultati poslužili su kao inspiracija za kreativna rješenja sudionika.

Nastavak radionice održat će se u nedjelju, 27. ožujka, kada će radionica i završiti. Prezentacija rezultata radionice biti će u srijedu, 30. ožujka, u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, s početkom u 18 sati.

Cilj udruge Lijepa bolnica u ovom projektu je uljepšavanje prostora Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama sa ciljem stvaranja prostora koji će biti pacijentima ugodan za boravak, a zdravstvenim djelatnicima stimulativan radni okoliš. Udruga svoje djelovanje temelji na rezultatima znanstvenih istraživanja koja pokazuju da izloženost bolesnika ugodnom bolničkom okolišu koji bolesniku pruža ugodu i odmor, smanjuje stres i anksioznost, poboljšava raspoloženje i odvraća od briga. Također, u ugodnom bolničkom okruženju, bolesnik ima manju potrebu za lijekovima protiv boli, bolje surađuje s liječnikom u toku svog liječenja i brže se oporavlja.

Sudionici radionice:

1. Hana Fazlić, dr.med.
2. Rene Lisac, dipl.ing.arh.
3. Kristina Careva, dipl.ing.arh.
4. Mia Roth Čerina, dipl.ing.arh.
5. Bojan Mucko, stud.fil. i kult.antrop.
6. Uršula Juvan, stud.arh.
7. Martina Kapuđija, stud.arh.
8. Dr.sc. Nikolina Jovanović, dr.med.
9. Marinko Murgić, stud.diz.
10. Ivana Rubelj, aps.graf.diz.
11. Olja Ivanović, stud.arh.
12. Maja Grđan, dipl.ing.kraj.arh.
13. Ivana Šajn, stud.arh.
14. Helena Miler, stud.arh.


O Sekciji mladih Društva arhitekata Zagreba

Sekcija
mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 2010. godine s ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. Sekcija trenutno radi na projektima Akupunktura grada i Zagreb-arhitektonski vodič. Projekt Akupunktura grada provodi radionice u kojima, kroz interdisciplinarnu suradnju, različite struke preciznim i malim, gotovo akupunkturnim, intervencijama u zanemarene i potencijalne mikro lokacije učinkovito utječu na cjelokupna socijalna kretanja. 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: