Mapiranje

Mape gradova kroz kretanja ljudi

Autor/izvor: DAZ 01/02/2016

Koristeći podatke dostupne na društvenoj mreži Flickr Mapbox, tvrtka koja se bavi open source projektima stvorila je atlas koji vizualizira kretanja ljudi na osnovu georeferenciranja fotografija dostupnih na internetu.

Eric Fischer, umjetnik iza projekta ističe kako su u Mapboxu samo skinuli meta-podatke s interneta povezane s fotografijama, a ne same fotografije. Filtrirajući podatke i isključujući fotografije snimljene na većim udaljenostima od 3 milje stvorene su mape. Zanimljivo je vidjeti različite gustoće uspoređujući primjerice njujorški Times Square s nekim manje turističkim dijelovima grada, a vizualizacija podataka donosi zanimljiv uvid u dinamiku kretanja gradovima i njihovu percepciju od strane posjetitelja, al kako sam autor tvrdi i u socijalne i urbane karakteristike i probleme.


London


New York


Amsterdam


Chicago


Venecija


Berlin


Zagreb


Dubrovnik

Tvrtka se bavi principijelno open source projektima, koristeći javno dostupne podatke pokušavajući na taj način doprinijeti unapređenju poslovanja svojih klijenata. Uz navedeni niz mapa, stvorili su i kartografije 2,7 milijardi tweeteva odaslanih od strane 270 milijuna korisnika.

Svjetski online atlas s georefrenciranim rutama možete pronaći ovdje.

Via: citylab.com

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku