Javni poziv

Mjestimice svjetlo 2016

Autor/izvor: DAZ / mjestimice-svjetlo.org 04/04/2016

Raspisuje se Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru Gornjeg grada i pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta „Mjestimice svjetlo“. Projekt će se realizirati početkom listopada 2016. godine u javnom prostoru zagrebačkog Gornjeg grada. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2016. godine.

Interdisciplinarni umjetnički projekt "Mjestimice svjetlo" predstavlja nove perspektive promišljanja neiskorištenih javnih prostora i propituje probleme urbanog razvoja određenog dijela grada. Privremenim umjetničkim instalacijama i interdisciplinarnim projektima koji svjetlo koriste kao primarni umjetnički medij naglašavaju se i „osvjetljavaju“ urbani problemi te se ukazuje na potencijal određenih lokacija. Umjetničkim sadržajem želi se reaktivirati javni prostor i kroz umjetničke intervencije, arhitektonsko-urbanistička i dizajnerska rješenja, performativne i participativne radove i akcije potaknuti interakciju stanovništva i prostora.Opći uvjeti natječaja:
Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani pojedinci ili kolektivi s područja Republike Hrvatske;
Na natječaj se mogu prijaviti već postojeći radovi, odnosno novi radovi koji se mogu postaviti na lokacijama zagrebačkog Gornjeg grada. Autori samipredlažu lokaciju za postavljanje projekata i intervencija.
Isti prijavitelj može prijaviti najviše do tri rada;
Svaka prijava mora sadržavati osnovne podatke o predlagatelju (ime, prezime, kontakt, kratku biografiju), sažeti opis projekta (max. 250 riječi), sažeti tehnički opis rada, lokaciju za koju se rad prijavljuje s opisom izvedbe, podatak radi li se o već izvedenom ili izlaganom radu, troškovnik ukoliko se radi o novoj produkciji te skice i/ili foto/video-dokumentaciju;
Prijave se primaju na e-mail: natjecaj@mjestimice-svjetlo.org.U sklopu natječaja organizirat će se i radionica izrade projekata i intervencija za javni gradski prostor temeljenih na upotrebi tehnologije proširene stvarnosti. Radionica pod nazivom „LightPath“ realizirat će se od 13. do 15. svibnja 2016. godine u suradnji s organizacijom Bepart iz Milana, Italija. Više o samoj radionici kao i načinu prijave objavit će se naknadno na www.mjestimice-svjetlo.org te na Facebook stranici projekta.

www.mjestimice-svjetlo.org
info@mjestimice-svjetlo.org

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: