Povijest

Moderna arhitektura Trogira

Autor/izvor: DAZ / Slobodne veze 22/07/2015

Poziv građanima Trogira za prikupljanje povijesnih fotografija (iz osobnih arhiva i albuma) arhitekture i grada u razdoblju između 1945. – 1990. godine za potrebe izložbe “Moderna arhitektura Trogira” koja će se otvoriti u Muzeju grada Trogira 21.09.2015.

Pozivamo sve građane zainteresirane da doprinesu izložbi i zajedno s kustosicom Lidijom Butković Mićin te Motel TROGIR timom/udrugom Slobodne veze zarone u istraživanje novije povijesti Trogira kroz modernu arhitekturu – onu izgrađenu uglavnom od 1940-ih godina naovamo, te da nam se jave ukoliko imaju osobne fotografije s trogirskim vedutama tog razdoblja. Zanimaju nas fotografije stambenih zgrada (Naselje, Balancane,…), brodogradilišta, aerodroma, robne kuće PRIMA, autobusnog kolodvora, predjela Pasika sa stambenim zgradama podignutima na rivi i oko zvonika sv. Mihovila na mjestu rupa nastalih bombardiranjem u Drugom svjetskom ratu, predio oko kule Kamerlengo, Motela i kampa Soline, Hotela Medena, Jadran, te situacija iz grada pri gradnji takve arhitekture.

Vaše fotografije bit će uključene u postav izložbe i doprinijeti slaganju osobnih priča tog razdoblja.

Ukoliko imate fotografije i želite ih PRIVREMENO ustupiti ISKLJUČIVO ZA POTREBE NAVEDENE IZLOŽBE, MOLIMO javite nam se na e-mail adresu slobodne.veze@gmail.com ili nam ih odmah pošaljite fotografirane ili skenirane. Uz fotografiju molimo da napišete okvirnu godinu fotografiranja i, ukoliko želite, rečenicu-dvije o osobnim sjećanjima na fotografiranu lokaciju/zgradu. Možete ih dostaviti i u dućan Muzeja grada Trogira kod gđe Dolores Špika od 9.00 do 12.00h I od 18.00 do 21.00h svakim danom osim nedjelje, s imenom, prezimenom, brojem telefona/kontaktom te naznakom MODERNI TROGIR.


Za dostavu fotografija možete koristiti i našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/pages/Motel-Trogir/599623473432948?ref=bookmarks


ZAHVALNI SMO NA BILO KAKVOJ INFORMACIJI / FOTOGRAFIJI KOJU NAM DOSTAVITE!

MOTEL TROGIR TIM


Izložba MODERNA ARHITEKTURA TROGIRA dio je projekta MOTEL TROGIR te će se realizirati u suradnji s Društvom Radovan/Muzejom grada Trogira.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: