Konferencija

Mogućnosti dobivanja financijskih sredstava EU u kontekstu teritorijalne kohezije, urbanih pitanja i prostornog planiranja

Autor/izvor: DAZ / MGIPU 21/11/2013

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja najavilo je konferenciju na temu teritorijalnog razvoja Republike Hrvatske kroz integrirano prostorno planiranje, urbane regeneracije i revitalizacije, unapređenja stanovanja i stambene politike u Republici Hrvatskoj, te povećanja energetske učinkovitosti, koja će se održati 5. i 6. prosinca 2013. u hotelu Westin u Zagrebu.

Cilj konferencije je prezentirati mogućnosti koje se otvaraju kroz korištenje EU sredstava za projekte iz gore navedenih područja, a čime se planira maksimalizirati iskorištavanje postojećih potencijala radi osiguravanja teritorijalnog, gospodarskog i socijalnog razvoja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini u razdoblju od 2014. do 2020. godine. 

Na konferenciji će uvodno biti prezentiran dosadašnji rad Ministarstva u sklopu procesa programiranja sredstava i izrade operativnih programa za financijsko razdoblje Europske unije 2014-2020, te će se dodatno predstaviti 2 programa transnacionalne suradnje (URBACT i ESPON) čiji će nositelj u razdoblju 2014-2020 biti Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

U sklopu konferencije prijepodnevni dio donosi izlaganja država članica EU i njihovih iskustava u korištenju bespovratnih sredstava iz EU fondova, kao i njihove planove za nadolazeće razdoblje, te uvid u mogućnosti bilateralne suradnje, dok će se u poslijepodnevnom dijelu održati radionice na kojima će sudionici konferencije u grupama proći sve faze jednog projekta i na primjerima dobiti jasniji uvid u procese prijavljivanja i korištenja EU sredstava.

Službeni jezik konferencije je engleski jezik, pri čemu je simultani prijevod osiguran za prijepodnevni dio, dok će se radionice u poslijepodnevnom dijelu održavati na engleskom jeziku.

S obzirom da je broj sudionika konferencije ograničen svoj dolazak potvrdite putem e-pošte na tea.kelviser@mgipu.hr najkasnije do 29. studenoga 2013. godine.

Pozivnicu i program konferencije možete naći ovdje, a za ostale informacije nazvati na 01 3782 177.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: