Muzil

Muzil – strategije prenamjene – prezentacija radova

Autor/izvor: DAZ / DAI-SAI 30/06/2015

Društvo arhitekata Istre vas poziva na Muzil-strategije prenamjene - prezentaciju projekta studenata diplomskog studija arhitekture TU Wien u galeriji Zerostrasse, ulaz s Cvecićevog uspona (ispod Tehničke škole), petak, 3. srpnja u 20 sati.

Institut konzervacije na arhitektonskom fakultetu TU Wien u Beču ove je godine za temu rada odabrao pulski poluotok Muzil i njegove povijesne utvrde. Projektom revitalizacije tog područja, kojeg su osmislili studenti diplomskog studija pod mentorstvom profesora Gerharda Stadlera i Johannesa Sima, predviđeno je otvaranje Muzila za novi urbani život. Pomno istraživanje krajolika, objekata i inventara na terenu studenti su prenijeli u novo ruho Muzila. Uz već postojeći spoj između starih vojnih objekata i istarske flore nastala je uzbudljiva simbioza s urbanim životom. Na Muzilu je predviđena izbalansirana kombinacija kulturnih i edukativnih događanja te sportskih aktivnosti po mjeri Puljana i njihovih gostiju. Povijesno i prirodno značajni kompleks je uz odgovarajuću pažnju i stručnu revitalizaciju prenamijenjen kako bi odabranim sadržajima donio nove kvalitete urbanog prostora širokih razmjera.Uz same studente TU Wien-a i njihove mentore, koji će prezentirati projekt, u diskusiji će sudjelovati gosti arhitekti Idis Turato i Leo Modrčin sa arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Emil Jurcan, predsjednik Društva arhitekata Istre.
Prezentaciju će moderirati Nika Mrđen, pulska studentica arhitekture u Beču i jedna od autorica projekta. Organizator događaje je Techniche universitet Wien uz podršku Društva arhitekata Istre i Povijesnog i Pomorskog muzeja Istre.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: