Umjetnost

Najbolje plaćeni grafiti-artist

Autor/izvor: DAZ 05/02/2012

David Choe, američki grafiti artist koji je oslikao prvi ured tvrtke Facebook mogao bi postati multimilijarder, nakon što je Facebook izašao na burzu i sredinom godine namjerava dionice staviti na tržište. David Choe, očito je dobro odlučio kada je prihvatio dionice Facebooka kao plaću za oslikavanje njihovih ureda 2005. godine, na samom startu ove popularne društvene mreže.

Kako sam Choe kaže na svom blogu, trenutno je najbolje plaćeni dekorater na svijetu. Naime, procjenjuje se da će njegov udio u dionicama dostići vrijednost od 200 milijuna američkih dolara.

Iako je u startu Choe mislio da je ideja o Facebooku glupa i besmislena, odlučio je za obavljen posao prihvatiti dionice umjesto isplate u gotovini.

David Choe počeo se baviti grafitima još u tinejdžerskim danima. Danas ima 35 godina i izlaže svoje radove u galerijama diljem svijeta. Za Facebook je prvo napravio jedan mural u njihovom kalifornijskom sjedištu, a 2007. godine, Mark Zuckerberg osnivač Facebook, tražio je Choea da oslika i drugi njihov ured. Zanimljivo je da je komad zida s prvim muralom za Facebook izrezan i poslan u sve druge Facebook urede kao svojevrsna putujuća izložba.Choe je 2004. radio naslovni omot za multiplatinasti album Jay-Z-a i Linkin Parka: Collision Course. Osim toga poznat je i njegov portret američkog predsjednika Baracka Obame iz 2008. godine koji sada visi u Bijeloj kući.Fotografije pruzete s bloga David Choe.

Kad smo već kod Facebooka, za sve one koji još ne znaju, i DAZ ima svoju Facebook stranicu na kojoj se redovito objavljuje sve važne vijesti. Pratite nas i budite stalno u toku.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: